2 Cara Untuk Memulihkan Badan Yang Lumpuh Akibat Strok Dengan Selamat Dan Berkesan.


Pernah tak terlintas di fikiran sekiranya diri sendiri atau orang yang tersayang diserang penyakit yang dinamakan strok. Adakah kita akan membiarkan sahaja atau berusaha untuk ikhtiar membantu?


Mungkin ramai yang sudah tahu apa itu penyakit strok atau dalam bahasa lain serangan angin ahmar. Entry kali ini Cikta mahu berkongsi serba  sedikit tentang penyakit Strok ini dan produk yang mungkin dapat membantu pesakit untuk sihat semula. Dan Cikta berharap mudah-mudahan artikel Cikta ini dapat membantu member sedikit sebanyak maklumat kepada mereka yang memerlukan. In shaa Allah.

Strok adalah merupakan suatu gangguan fungsi otak yang terjadi secara mendadak, ianya disebabkan oleh gangguan pembuluh darah di otak dan hakikat yang perlu kita tahu adalah strok ini boleh mengakibakan kematian. 

Jenis-jenis Strok.

1.   Ischemic


Stroke jenis ini akan terjadi apabila salur darah ke otak tersumbat. Salur darah ini tersumbat kebiasaannya disebabkan oleh ketulan darah atau apabila ada arteri yang mula sempit kerana dipenuhi dengan kolestrol dan benda-benda berlemak lain yang melekat pada dinding salur darah.

2.   Hemorrhagic


Stroke hemorrhagic ini pula berlaku disebabkan salur darah pecah, darah terkeluar dari salur darah dan membunuh sel otak. Punca utama adalah tekanan darah tinggi.

Apabila di serang stroke, kebiasaannya sebelah badan pesakit akan lumpuh. 
Jika bahagian otak sebelah kanan yang diserang stroke:
1. Bahagian badan sebelah kiri akan lemah dan mungkin ada yang lumpuh
2. Mengalami masalah penglihatan dan masalah ingatan
Dan jika bahagian otak sebelah kiri yang diserang stroke:
1. Bahagian badan sebelah kanan akan lemah
2. Mengalami masalah untuk membaca, bercakap dan menyelesaikan masalah.
Cara Pulihkan Badan Lumpuh Akibat Stroke

Selain konsisten dengan ubat yang diberi oleh doktor, terdapat 2 cara lain yang sangat membantu dan bagus untuk di amalkan bagi ikhtiar memulihkan bahagian badan yang lemah atau lumpuh akibat stroke.
1.   Senaman


Untuk memastikan tangan dan kaki pesakit kembali bergerak, pesakit digalakkan rajin melakukan senaman yang ringan. Apabila rajin membuat pergerakan, otot yang lemah akan menjadi kuat dan pengaliran darah akan bertambah lancer in shaa Allah.
Menurut kajian, senaman juga dapat membantu dalam mengurangkan kemurungan yang dihadapi oleh pesakit stroke. Digalakkan penjaga kepada pesakit stroke untuk membantu pesakit menggerakkan anggota badan yang lemah. Tapi pastikan anda rujuk doktor sebelum melakukan senaman ringan.
2.   Vivix sebagai makanan tambahan


Bagaimana Vivix Boleh Membantu Memulihkan Stroke?

1) Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sel dari peringkat DNA yang typo, rosak,mati, abnormal akibat serangan berjuta-juta perosak setiap hari
2) Vivix membantu mengaktifkan semula sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot oleh itu  mengalakkan sel menjadi sihat semula
3) 4 bahan utama yang terkandung didalamnya membantu menggalakkan pertumbuhan semula mitokondria (iaitu penjana tenaga) dalam setiap sel tubuh kita
4) Ramuan Vivix adalah 10 kali ganda lebih kuat dari resveratrol yang sangat membantu keutuhan sel dan meningkatkan hayat sel
5) Vivix membantu menurunkan kolestrol dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolestrol LDL(Kolestrol jahat). Oksidasi LDL ini menyebabkan serangan kardiovaskular dan jantung
6) Ramuan Vivix sangat tinggi anti-oksidan yang membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh
7) Ramuan Vivix sangat membantu dalam pengawalan tekanan darah, menurunkan kolestrol malah membantu dalam pengekalan berat badan ideal

Jadi jangan cepat putus harapan. Banyakkan berdoa dan berusaha sambil berikhtiar untuk mendapatkan kesembuhan semula. Dan yang paling penting tawakal kepada Allah. Allah yang akan menyembuhkan segala penyakit di dalam dunia ini. Hanya dengan izinNya. Anda boleh menonton video testimoni ini. In shaa Allah ianya membantu jika anda memerlukan.





Sekiranya anda ingin membeli Vivix Shaklee secara terus boleh klik disini :

Dan jika anda mempunyai sebarang soalan atau pertanyaan tentang Vivix atau produk Shaklee yang lain. Anda boleh menghubungi Cikta. Jangan risau Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah. Anda juga mungkin dapat jimat dengan mendaftar ahli secara percuma. Tanya Cikta.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan

Awet Muda Dengan Semulajadi Secara Sihat Dan Berkesan Serta Dijamin Selamat


Cemburu rasanya lihat wanita lain yang sudah berumur memiliki kulit halus, mulus dan bebas jerawat serta jeragat. Sedangkan kulit kita pakej dengan kusamnya, jeragatnya dan tak lupa kadang-kadang jerawat pun joint sekaki. Malu pun ada. Rasa mahu sahaja kita pergi mendapatkan jawapan apakah yang digunakan untuk mendapatkan kulit seremaja itu pada usia yang boleh dikatakan agak lanjut.


Sahabat Wanita Sejati.

Menjadi seorang wanita adalah sesuatu yang mencabar. Mana tidaknya proses mengandung, bersalin, berpantang dan menyusukan adalah satu prose dimana hormon wanita menjadi tidak stabil. Kurang penjagaan kecantikan akibat mempunyai anak kecil juga menjadi salah satu faktor yang menjadikan proses kerosakan dan pematangan kulit itu cepat berlaku. Akibatnya kita akan kelihatan berumur daripada usia sebenar. Oh tidak!


Kini anda tidak perlu risau lagi kerana Shaklee telah mencadangkan satu set yang sangat-sangat membantu menjadikan anda awet muda dari dalaman dan luaran dengan berkesan dan yang paling penting Shaklee menjanjikan keselamatan untuk semua produk yang dikeluarkan. Setiap produk Shaklee lulus KKM, dijalankan ujian klinikal dan mempunyai Landmark Study. Jadi anda tidak perlu was-was untuk makan dan menyapunya pada kulit anda.


Energizing Soy Protein (ESP)
Untuk mencantikkan kulit dari dalam. Daripada soya Non-GMO iaitu sumber protein berkualiti yang berfungsi membantu dalam pembinaan sel yang sihat. Bila sel baru yang sihat dihasilkan jeragat akan memudar dan hilang.

GLA Complex
Untuk membantu kulit bebas dari cela. Ianya membantu melembabkan kulit dan menyelesaikan masalah berkaitan hormon.

Collagen Powder
Untuk membantu menjadikan kulit lebih muda. Apabila usia telah meningkat collagen yang dihasilkan dalam badan akan makin berkurangan jadi ianya membantu memberi kesan kepada kulit supaya lebih anjal dan tegang.

Sustained Release Vitamin C
Untuk menjadikan kulit lebih berseri . Ianya membantu melindungi kulit daripada pencemaran serta kerosakan akibat radikal bebas disekeliling kita.

Skincare Youth Bantu Menjaga Kulit Dari Pencemaran Sekeliling.


Skincare Youth ini adalah 100% vegan, bebas gluten dan bebas lebih 2500 jenis bahan kimia berbahaya dan meragukan, seperti:

- Parabens
- Sodium/Ammonium Lauryl Sulfate
- Phthalates
- Propylene Glycol
- BHT
- BHA
- Mercury
- Hydroquinone
- Mineral Oil
- Petrolatum
- Synthetic Colors
- Synthetic Fragrance
- Benzalkonium Chloride
- Benzophenone
- Cyclomethicone
- Aluminum Lakes
- Lanolin
- Petroleum-Derived Waxes
- Quaternium-15
- Methylisothiazolinone
- Triclosan
- Microbeads (Microplastics)
- Aminobenzoic Acid (PABA)
- Avobenzone
- Cinoxate
- Dioxybenzone
- Nitro & Polycyclic Musks

Beza Skincare Youth Dengan Skincare Lain Di Pasaran.

Ianya dibezakan dengan keberkesanannya dan dibuktikan melalui ujian klinikal. Ujian klinikal ini direka oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index yang mana ianya mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal.

Antara salah satu kajian yang dibuat adalah ke atas kedutan wajah iaitu wrinkles. Skin Age Index ini akan mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedut itu. Ianya sangat terperinci.

Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti kedutan dan garis-garis halus, saiz pori-pori, tona kulit, kelembutan kulit, tekstur kulit, pigmentasi, keserian kulit dan kekenduran kulit


Hasil kajian juga telah menunjukkan 100% daripada mereka yang mengikuti kajian ini terbukti mengalami perubahan hanya dalam tempoh 3 hingga 7 hari sahaja dan 2/3 daripadanya berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun daripada sebelum menggunakan skincare Youth.

Testimoni Yang Berpuas Hati.

Set Radiant 4





Youth Skincare.





Sekiranya Anda berminat bertanyakan lebih lanjut tentang skincare Youth Shaklee. Boleh terus menghubungi Cikta. Cikta adalah pengedar Shaklee Malaysia yang sah sejak 2013 lagi.


Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan



Kerja Sambilan Dari Rumah Yang Mudah 2018


Semalam hantar si Kakak dan Emir bergunting rambut. So haruslah berborak dengan owner salon tu. Banyaklah topic yang kami bualkan sambil-sambil tangan dia laju menggunting rambut kakak. Salah satunya pasal ekonomi Malaysia. Seriously memang ini topik paling hangatlah lepas PRU14 lepas. Sajalah bagitau dia Cikta pengedar Shaklee dari 2013, then tell you what. Dia pun amalkan Shaklee dan umur dia 52tahun tau. Dan paling best banyaklah tips awet muda yang dia share selain amalkan vitamin dia amalkan yoga.


Kerja Sambilan Dari Rumah.

Berbalik kepada topik ekonomi yang kami bualkan. Dia puji ibu-ibu yang buat kerja sambilan dari rumah dengan berjual apa-apa yang halal. Kerja sambilan dari rumah dah jadi trend yang semakin meningkat naik sekarang ni. Katanya zaman dia muda dulu kalau nak menjual kena ketuk pintu rumah orang. Senang kan zaman sekarang ni?

Ramai golongan wanita cenderung untuk kerja sambilan dari rumah. Ini adalah kerana mereka dapat menjaga sendiri anak-anak dan dalam masa yang sama boleh membantu menambah pendapatan keluarga. Cikta adalah salah seorang yang memilih untuk berkerja sambilan di rumah sambil membesarkan 3orang amanah Allah ni.


Alhamdulillah dah lebih kurang 6tahun Cikta berhenti dari kerja hakiki dan 5tahun menjalankan perniagaan secara online daripada rumah dengan bimbingan dari mentor yang berpengalaman di dalam selok-belok dunia perniagaan Shaklee secara online ini.

Alasan Popular Kerja Sambilan Dari Rumah.

5 alasan yang popular memilih untuk kerja sambilan dari rumah

1. Gaji kerja hakiki tidak mencukupi untuk menanggung kos sara hidup yang semakin meningkat.

2. Nak duit tambahan untuk memenuhi impian atau keinginan. Contohnya nak melancong, nak makan tempat best atau mewah dan nak hantar anak ke sekolah swasta.

3. Memenuhi masa terluang. Daripada tak buat apa-apa baik mereka buat sesuatu yang boleh menambah pendapatan.

4. Memang minat berniaga. Golongan ni memang tercari-cari peluang yang tak ganggu kerja hakiki.

5. Tertekan dengan kerja sekarang dan merancang untuk berhenti kerja sebagai persediaan selepas berhenti nanti.

Komitmen 100%.


Walaupun nampak mudah, bekerja sambilan memerlukan komitmen yang sangat tinggi. Walapun ianya dilakukan secara sambilan tapi usaha yang dicurahkan haruslah 100%. Jika tidak hasilnya juga mungkin tidak akan jadi seperti yang diharapkan. Kerja sambilan tidak menjadi salah selagi ianya tidak mengganggu kerja hakiki dan ianya daripada sumber yang halal.

Berminat nak cari kerja sambilan di rumah, tapi tak ada idea nak buat kerja apa yang best dan boleh jana pendapatan? Mari Cikta share tentang Shaklee yang best!

Perniagaan Shaklee Memang Terbaik.

Diantara kelebihan bisnes Shaklee dari sudut keuntungan yang ditawarkan ialah:


1.   Bisnes tanpa modal yang tinggi. Malah boleh dapat secara percuma
2.   Untung runcit hasil jualan produk kepada customer yang bukan ahli
3.   Dapat leadership bonus sehingga level ke-6
4.   FREE TRIP setiap tahun dalam negara dan luar negara
5.   CAR SUBSIDY PROGRAM
6.   AWARD RECOGNITION setiap tahun
7.   Dapat hadir Global Conference di USA
8.   Dapat bergaul  dengan para saintis dan doktor yang menjalankan Research dan Development

Shaklee adalah bisnes yang memberi REAL MONEY. Jangan risau!

Support Dari Mentor dan Team Yang Kuat.


Paling seronoknya dalam menjalankan perniagaan Shaklee ini adalah kita bergerak secara berkumpulan. Memang sangat berbeza jika kita bisnes secara berseorangan, ianya sangat susah. Bila ada team, kita akan rasa kuat dan masing-masing akan saling melengkapkan antara satu sama lain.

Jangan risau sekiranya anda merupakan seorang ibu atau pekerja yang sibuk dengan rutin harian. Kini segalanya dihujung jari sahaja. Sesi coaching dijalankan secara online seperti group whatsapp, facebook, telegram dan lain-lain lagi.

Cikta rasa perluang perniagaan seperti ini adalah tidak patut untuk dilepaskan. Untuk sebarang maklumat lanjut, Anda boleh menghubungi Cikta dengan kadar segera. Sekarang kami juga ada menjalankan Projek RM2000 By CVG. Projek ini bagi membantu usahawan Shaklee yang baru untuk memberikan komitmen 100% dengan bantuan mentor yang terpilih.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan