09:31 0 Comments A+ a-

KENALI CIKTA...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Nama saya Masita binti Hassan lebih mesra dengan panggilan Cikta. Merupakan pengedar berdaftar yang sah bagi produk Shaklee. Ibu kepada dua orang anak dan surihati kepada hadhrami Farhan serta bakal melahirkan anak ketiga. Cikta merupakan surirumah dan mempunyai diploma dalam bidang perakaunan (UTM). Kini menetap di Gelang Patah, Johor.

Cikta bukan sahaja menjalankan perniagaan bersama Shaklee. Malahan terlebih dahulu jatuh cinta dengan produk Shaklee dan bertekad untuk berkongsi kebaikan tentang supplement Shaklee dengan lebih ramai orang. Cikta mula mencari ilmu mengenai penyusuan dan telah membuat persediaan dari sejak megetahui telah hamil anak kedua kerana gagal dalam penyusuan bersama anak pertama. Mula mengambil Shaklee untuk ibu hamil, berpantang dan menyusukan. Alhamdulillah, syukur dengan ilmu dan pengambilan supplement Shaklee yang konsisten Cikta berjaya menyusukan anak kedua sehingga 2tahun setengah. Berhenti menyusukan kerana kini Cikta hamil anak ketiga.

Cikta mula tekad untuk memulakan perniagaan Shaklee apabila Cikta sendiri yakin dangan produk Shaklee. Bukan sahaja Cikta dapat menyusukananak kesayangan malahan Cikta dapat mencapai berat badan yang diingini. Alhamdulillah. Cikta juga tiada masalah kesihatan yang teruk dan aktif melakukan aktiviti seharian. Walaupun kini Cikta hamil anak ketiga.

Mungkin ramai yang memandang serong dengan surirumah yang mempunyai kelulusan dan beranggapan mensia-siakan ilmu yang telah dituntut. Tapi Cikta tak pernah menyesal memilih untuk berniaga dari rumah dan menjaga anak-anak sendiri. Kita mungkin tak dapat mengubah pandangan orang terhadap kita. Namun Cikta yakin jika Cikta sebagai surirumah yang berkelulusan dapat menjana pendapatan dan membantu suami untuk mengubah kehidupan kami, itu sudah memadai.

Tanpa mengira pandangan orang Cikta mula melangkah. Tak susah sebenarnya untuk berkongsi kebaikan produk Shaklee dengan ramai orang. Kaum keluarga, saudara mara serta sahabat handai juga menerima dengan baik perkongsian Cikta. Ini adalah kerana, Shaklee adalah syarikat supplement yang telah bertapak lama didunia dan dikenali ramai. Apa yang penting bagi Cikta adalah pelanggan Cikta dapat juga merasakan kebaikan produk Shaklee sebagaimana Cikta pernah rasakan dan berpuashati terhadap konsultansi sehinggalah perkhidmatan penghantaran.

Keseronokan menjadi ahli bukan sahaja bila Cikta dapat membeli produk Shaklee dangan harga ahli yang jauh lebih murah tetapi Cikta dapat berkongsi cerita tentang kebaikannya kepada semua dan dalam masa yang sama Cikta dapat menjana pendapatan dengannya. Mungkin ramai yang beranggapan perniagaan Cikta jalankan ini adalah merupakan FENOMENA semata-mata dan akan lenyap tak lama lagi. Tapi tahukah semua Shaklee telah mula beroperasi pada tahun 1956 dan masih kekal sebagai supplement pilihan no.1 di Amerika Syarikat dan kini di Malaysia.


BAGAIMANA MENJADI AHLI SHAKLEE

Ada 2 pilihan untuk menjadi ahli:-

1) Yuran Pendaftaran hanya RM65 + RM10 Postage (SEUMUR HIDUP). Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual.

ATAU

2) Buat pembelian dalam 1 RESIT sebanyak 200 point UV (Unit Value), iaitu bersamaan dengan RM650 anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM65) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan hampir RM100.

Anda boleh hubungi Cikta untuk mendaftar sebagai SPONSOR/UPLINE.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

1) Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. (25% less than retail price)
2) Dapat BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus.
3) BERPELUANG membuat business Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan sponser/upline Anda.
4) ACCESS kepada SPECIAL GROUP facebook untuk maklumat terperinci mengenai produk2 Shaklee. Dalam group ini, anda akan didedahkan dengan rahsia rahsia bagaimana menjalankan business secara online. Di sini juga, anda akan membaca testimoni Rahsia Kejayaan ramai orang yang sudah berjaya dalam perniagaan online ini.
Di situ, anda boleh dapatkan bantuan khidmat nasihat. Apa yang perlu dilakukan untuk memulakan perniagaan online. Di situ juga, ada perkongsian kisah jatuh bangun orang lain dalam perniagaan online ini.
Jika hendak berjaya, kita mesti dikelilingi oleh mereka yang sudah berjaya. Dan bila anda berada dalam group itu, bermulalah hidup anda di sekelilingi oleh mereka yang telah pun berjaya.
Anda tanya satu soalan, 10-20 orang yang akan menjawab untuk membantu anda. Semua orang nak tarik anda ke atas. Tak ade orang yang nak tolak anda ke bawah.