3 Langkah Yang Perlu Diambil Untuk Berhenti Merokok Dengan Mudah Dan Selamat.

23:21 2 Comments A+ a-


Berhenti merokok bukanlah sesuatu yang mudah. Apatah lagi jika rokok telah menjadi sahabat karib sejak dari bangku sekolah lagi. Tapi dengan harga rokok yang kian mencanak naik serta kesan sampingan kepada diri sendiri dan keluarga serta orang sekeliling daripada tabiat merokok itu sendiri. Kenapa perlu kita meneruskannya?Langkah-langkah Yang Perlu Diambil Untuk Berhenti Merokok.


Buat Keputusan.

Ianya sangat penting jika hendak berhenti merokok. Keputusan untuk berhenti merokok bukanlah sesenang niat dan berhenti, banyak cabaran lain yang mungkin akan dilalui, jadi tetapkan pendirian untuk berhenti selama-lamanya. Semangat juga haruslah kuat, yakin boleh. Jangan lupa untuk tetapkankan tarikh untuk berhenti dan tetaplah pada tarikh itu.

Mengapa perlu tetapkan tarikh? Ini adalah kerana anda kena faham tabiat ini sudah dilakukan selama berpuluh-puluh tahun memang agak sukar hendak dibuang semudah kata. Ia mestilah disertakan dengan tekad.

Tetapi jika anda terpaksa melalui sesuatu keadaan yang mana anda tidak terlintas untuk melaluinya seperti kematian orang tersayang atau anda didiagnos dengan kanser paru-paru stage 4. Nauzubillahhiminzalik!


Adakah anda tidak kisah jika anak kecil anda mendapat penyakit asthma kerana selalu terdedah dengan asap rokok anda? Adakah anda tidak kisah jika janin yang dikandung oleh isteri anda cacat akibat daripada tabiat merokok anda? Adakah anda tidak kisah tidak dikurniakan zuriat dek kerana sperma anda tidak berfungsi dengan baik akibat tabiat merokok anda?


Tepuk dada Tanya selera. Mungkin jika anda telah tekad mengambil keputusan, anda boleh menulisnya di satu kertas dan tampalkan didinding sebagai satu peringatan atau peransang untuk anda berhenti merokok.

Sokongan orang sekeliling.Kalau boleh beritahu orang sekeliling seperti pasangan anda, mungkin dengan sokongan moral daripada orang sekeliling dapat membantu anda berhenti merokok. In shaa Allah!

Bebas Asap Rokok.

Anda kena elakkan untuk pergi ke tempat-tempat yang anda biasa pergi.Juga elakkan daripada bergaul dengan rakan-rakan perokok tegar dan segera berkata TIDAK sekiranya mereka mengajak anda merokok.

Apa Yang Membuatkan Anda Rasa Ingin Merokok?


Bahan yang membuatkan anda rasa seperti hendak kembali merokok ialah NIKOTIN. Nicotine patch MUNGKIN boleh membantu anda untuk berhenti merokok buat sementara waktu tetapi AWAS! ia boleh membuatkan anda hendak kembali merokok semula. Ini adalah kerana, Nicotine patch menambahkan lagi kandungan racun nikotin dalam darah anda. Ianya membuatkan situasi anda seperti terlepas daripada mulut harimau dan masuk pula ke mulut buaya.

Vivix Shaklee Cadangan Untuk Berhenti Merokok.Bagaimana Vivix Shaklee Membantu Perokok Tegar Berhenti Merokok?

Vivix Shaklee bertindak dengan cara memulihkan semula struktur DNA dan seterusnya membantu menghasilkan sel-sel yang lebih sihat. Sel-sel yang telah rosak akan dibaiki daripada peringkat yang paling asas iaitu DNA.

Apabila anda minum Vivix Shaklee, ianya akan menyebabkan anda rasa tak suka atau kurang rasa lagi pada rokok kerana Vivix akan buatkan rokok anda terasa pahit. Ini bermakna sel-sel badan anda sedang menolak rasa rokok tersebut.

Vivix Shaklee sebenarnya membantu proses berhenti merokok dengan cara membuang nikotin yang ada pada DNA. DNA yang tercemar dengan nikotin akan dipulihkan dan dimurnikan apabila nikotin yang melekat padanya ditanggalkan. Hasilnya, DNA akan kembali kepada keadaan asal dan menyebabkan perokok akan merasa pahit apabila merokok. Yang mana akhirnya perokok akan berhenti sendiri merokok ekoran dari rasa yang mereka alami tersebut.


Vivix Shaklee mengandungi kandungan resveratrol yang tinggi dan bertindak sebagai antioksidan yang sangat berkuasa. Antioksidan ini sebagai agen pembersihan dalam tubuh manusia. Apabila kita merokok, banyak toksin yang akan terkumpul didalam badan kita. Jadi antioksidan inilah yang membersihkan tubuh kita dari toksin tersebut sehingga satu tahap, apabila toksin-toksin tersebut sudah hilang atau berada pada tahap minima, antioksidan tersebut akan terus membersihkan toksin-toksin baru daripada memasuki tubuh. Jadi, jika anda mengamalkan pemakanan sihat dengan antioksidan yang tinggi dan dalam masa yang sama anda adalah seorang perokok, rokok tersebut tidak akan memberi kenikmatan. Anda tidak lagi merasa ketagih untuk terus merokok. Lama kelamaan anda akan berhenti secara semulajadi. Vivix Shaklee juga membantu memulihkan sel-sel anda yang rosak akibat radikal bebas daripada tabiat merokok itu tadi dan menjadikan anda lebih sihat dan memberikan bonus kulit yang berseri.

Testimoni Vivix Shaklee.

Ramai orang nak berhenti merokok tetapi gagal. Ini cara paling selamat & mudah untuk berhenti merokok untuk selama-lamanya. Ikuti Video ini.


Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.

Untuk Sebarang pertanyaan mengenai Produk Shaklee, bolehlah terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan Pengedar sah Shaklee.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan

Atau boleh terus membeli dengan hanya klik disini :


2 comments

Write comments
24 November 2017 at 05:22 delete

merokok ni tak bermanfaat langsung. elok berhenti je

Reply
avatar
Masita Hassan
AUTHOR
21 December 2017 at 18:08 delete

tu la. tak tahu apa function diwujudkan rokok ni.

Reply
avatar