Cara Menghilangkan Parut Chicken Pox Terbukti Selamat Dan Berkesan.

10:00 3 Comments A+ a-

Stress kan kalau kena chicken pox bila dah berumur ni. Bukan apa, pening fikirkan parut-parut yang bakal memenuhi muka dan kulit kita.Kalau zaman kanak-kanak dulu laju sahaja parut hilang. Sekarang? Alahai jenuh nak bubuh itu dan ini. Degil lain macam.


Jom Cikta nak share bagaimana nak menghilangkan parut chicken pox  dengan bantuan Shaklee dan terbukti selamat. Tapi sebelum itu jom kenali apa itu chicken pox atau cacar air.

Apa Itu Chicken Pox?

Cacar Air atau Chicken Pox adalah lepuh-lepuh gelembung mengandungi cecair yang timbul diatas permukaan kulit. Sekali pandang seperti terkena percikan minyak panas yang meletup semasa menggoreng, cuma ianya banyak dan ada di seluruh bahagian kulit dan anggota badan mereka yang dijangkiti virus ini.

Apa yang membimbangkan apabila dijangkiti virus ini selain demam dan bintik gatal ini adalah komplikasi yang serius terutamanya pada mereka yang kekurangan zat makanan dan mempunyai sistem imun yang lemah. Antara komplikasi lain yang sering dialami adalah seperti cirit-birit, jangkitan pada telinga, jangkitan paru-paru (pneumonia) dan yang lebih teruk dan merisaukan ialah jangkitan pada saraf otak (encephalitis).

Nampak biasa sahaja kan? Bahaya juga rupanya chicken pox ni, bukan setakat meninggalkan parut hodoh tetapi ada kes yang serius dan boleh berakhir dengan kematian serta ianya juga turut menyebabkan keguguran atau kelahiran pramatang jika ia menjangkiti ibu mengandung. Risau bukan?

Nak pulih semula seperti sediakala tu bukannya senang. Tak mudah macam masa kita kecil dulu. Kulit dah kategori tua. Mujur ada Shaklee. Mari berikhtiar bersama Shaklee sambil layan video ini.


Set Cadangan Shaklee Bagi Membantu Menghilangkan Parut Chicken Pox.

Vitamin C Shaklee.


Membantu menghasilkan kollagen secara semulajadi dari dalam badan. penghasilan kolagen dari badan yang berterusan dan pembaikan sel kulit setiap hari yang membantu mendapatkan kulit yang lebih berseri, licin dan tona yang lebih sekata serta memudarkan parut Chicken pox.

Tahukah anda 1biji vitaC Shaklee bersamaan 7.5 biji buah oren. Anda tahukan, minum jus buah memang dicadangkan untuk kulit cantik. Nak kupas 7.5 biji buah oren setiap hari? Dengan kosnya lagi. Maka lebih baik amalkan sustained release vit C ini utk memenuhi keperluan vitamin c seharian kita.

Sebotol Vitamin C Shaklee mengandungi 180biji tahan sehingga 6 bulan.

Vitamin E Shaklee


Menghalang dan menghapuskan radikal bebas . Ianya di ekstrak dengan grape seed yang menjadikan kulit tampak lebih muda remaja. Vitamin E Shaklee memang terbukti dapat menghilangkan parut dan mengatasi masalah blackhead dan whitehead, menghapuskan jerawat baru dan lama, mengecutkan jerawat, memudarkan jeragat dan menyerikan kulit kusam.

Ianya juga boleh dijadikan masker harian. Pengambilan Vitamin E Shaklee secara konsisten ternyata membuatkan kulit wajah tampak lebih licin berseri.

Sebotol Vitamin E Shaklee mengandungi 120biji tahan 4 bulan.

ESP Shaklee


Pelengkap untuk kecantikan kulit kerana ianya mempunyai kandungan protein yang tinggi. Tahukah anda, protein membantu menghasilkan collagen dalam badan dan seterusnya membantu memastikan kesihatan, keanjalan dan kecantikan kulit sentiasa terjamin.

Satu tong mengandungi 850gram tahan 1 hingga 2bulan.

Testimoni.



Untuk Sebarang pertanyaan mengenai Produk Shaklee, bolehlah terus menghubungi Cikta.

Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan


3 comments

Write comments
17 November 2017 at 11:40 delete

saya ingat lagi masa kena chicken pox, umur saya 12 tahun.. mak mandikan dengan air basuhan beras.. hee~

Reply
avatar
Masita Hassan
AUTHOR
17 November 2017 at 19:45 delete

Orang lama mmg pandai bab petua2 kan? Maybe tak mau bagi gatal kot.😊

Reply
avatar
wan norasiah
AUTHOR
18 November 2017 at 01:27 delete

ngeri jika parut tak hilang....kena cepat bertindak

Reply
avatar