Cara Membantu Pesakit Kencing Manis Menurunkan Paras Gula Dalam Darah Berkesan Dengan Vivix Shaklee.

08:08 0 Comments A+ a-

Diabetes atau kencing manis adalah merupakan penyakit paling popular yang menyerang rakyat Malaysia. Ianya merujuk kepada bacaan gula iaitu glukosa dalam badan kita dalam keadaan bacaannya melebihi paras normal. Gula adalah sumber tenaga untuk badan kita tetapi jika ianya diambil secara berlebihan akan menyebabkan masalah kesihatan.


Mengamalkan Vivix Shaklee secara konsisten dan berterusan dapat membantu mengurangkan gejala penyakit diabetes selain itu ianya juga berfungsi sebagai antioksidan yang membantu melindungi sel-sel badan dari kerosakan akibat serangan daripada radikal bebas disekeliling kita. Ada juga penyakit diabetes sembuh dengan mengamalkan vivix Shaklee secara konsisten. Ini semua adalah kuasa Allah. Tidak salah kita memilih untuk berikhtiar dan Allah juga yang menentukannya.

Vivix Shaklee adalah merupakan satu-satunya suplemen di dunia yang mampu menembusi ke peringkat DNA manusia. Vivix Shaklee sangat bagus untuk membantu merawat penyakit popular di Malaysia iaitu penyakit 3 serangkai iaitu kencing manis, penyakit jantung serta darah tinggi.

Bagaimana Vivix Shaklee membantu merawat diabetes?


Ramuan didalam Vivix Shaklee terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan kandungan resveratrol dan polifenol. Ianya dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan:

1. Membantu memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin iaitu ‘metabolic syndrome’

Vivix Shaklee adalah merupakan antioksidan yang berkuasa bagi membantu melindungi dan memperbaiki sel-sel yang rosak.  Maka, pengambilannya secara konsisten dan berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan ‘Metabolic Syndrome’ yang menyebabkan penyakit kardiovaskular dan kencing manis. Ianya berpunca daripada kerosakan gen.

2. Membantu mengawal kepekatan gula dalam darah


Pengambilan karbohidrat akan menghasilkan gula lalu memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi boleh menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Polifenol yang terkandung di dalam Vivix Shaklee yang dihasilkan daripada anggur muscadine akan membantu melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat ke dalam darah dan seterusnya membantu mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang boleh menjadi punca kencing manis.

3. Membantu mengelakkan kerosakan mata, membantu menggalakkan penyembuhan luka dengan kadar segera

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix Shaklee berfungsi membantu dalam memperbaiki masalah penglihatan dan dapat membantu menyembuhkan luka dengan kadar segera.

4. Membantu mencegah pembentukan protein AGE

Protein AGE iaitu advanced glycation end products terhasil daripada protein dan gula yang berlebihan di dalam badan. Ianya boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix Shaklee adalah dengan membantu memperlahankan pembentukan protein AGE ini.

Testimoni.Untuk Sebarang pertanyaan mengenai Produk Shaklee, bolehlah terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan Pengedar sah Shaklee.Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan