Perniagaan Modal RM100 Ke Bawah Dan Untung Lumayan

07:50 0 Comments A+ a-

Di Malaysia kini ekonomi negara semakin berkembang, ianya memberi impak yang kepada usahawan kecil dan besar. Banyak yang mencari peluang perniagaan yang boleh diceburi, dan masyarakat kini juga semakin berkira-kira untuk berbelanja. Ramai Memilih memulakan perniagaan sendiri. Ianya dilihat sebagai salah satu cara mudah untuk menaikkan taraf hidup seseorang. Bagi mereka yang tiada pengalaman dalam bidang perniagaan namun berminat membuka perniagaan sendiri, sebaik-baiknya pilihlah perniagaan yang tidak memerlukan modal yang besar.


Ingat lagi Cikta pernah tercari-cari peluang membuat pendapatan sampingan dirumah. Sambil-sambil jaga anak, bolehlah tambah pendapatan. Antara idea yang pernah disenarai pendekkan oleh Cikta untuk diusahakan adalah seperti menjual makanan. Kenapa makanan? Sebab kuasa membeli kini kurang. Jadi untuk makanan orang masih boleh beli lagi cuma kenalah buat sedap-sedap biar orang sentiasa cari.Cikta pernah meniaga Cheesekut Cinta. Untungnya Alhamdulillah boleh dikatakan lumayan cuma harga barang bakery buat Cikta terfikir-fikir untuk meneruskan perniagaan itu. Kudhrat untuk menyiapkannya lagi. Belum cerita bab penghantaran. Penat bukan main. So bila start pregnant Emir husband suruh Cikta stop dan tumpukan sepenuhnya dengan bisnes Shaklee sahaja.


Kenapa Shaklee?Pelikkan banyak-banyak syarikat dan produk kenapa mesti Cikta pilih untuk meneruskan bisnes Shaklee. Ini adalah kerana, bisnes Shaklee ini bisnes dihujung jari. Yang paling penting bisnes ini telus. Tiada konsep ‘orang bawah bekerja, orang atas kaya.’ No! No! No!


Syarikat juga menyediakan perkhidmatan dan system yang best. Pengedarnya tidak perlu pergi ke pejabat pos untuk menghantar barangan yang dipesan oleh kita terus kepada customer. Bagi Cikta yang dah beranak pinak ni, ini adalah satu peluang paling bagus. Boleh mendapat pendapatan sampingan tanpa keluar dari rumah. Best kan?


Kejayaan di Shaklee bergantung sepenuhnya pada keazaman dan kerajinan kita. Shaklee juga menawarkan produk semulajadi, selamat dan terbukti berkesan, serta sokongan latihan, pengiktirafan dan pelan pampasan yang lumayan. Tugas pengedarnya pula hanyalah gunakan produk-produk Shaklee dan rasakan kebaikannya, selepas itu sebarkan kebaikannya pada yang lain, juga berkongsi dengan orang disekeliling tentang peluang membina impian tanpa had dengan Shaklee. Ingatlah bahawa manusia boleh sebenarnya mampu mencipta kehidupan yang mereka impikan. Apa yang teramat istimewa tentang Shaklee ialah tiada had atau sempadan selagi kita mampu mencapainya.
Dalam bisnes Shaklee, ada 3C menanti para pengedarnya yang berusaha keras. Iaitu :

1. Cash Bonus


Setiap produk Shaklee yang dibeli mempunyai point/ unit value (uv) tertentu yang boleh dikumpulkan untuk ditukarkan kepada CASH (tunai). cash inilah bonus yang selalu diheboh-hebohkan oleh pengedar Shaklee apabila tiba pertengahan bulan. Masa tengah bulan ni semua orang tengah sesak sementara menunggu gaji, dapat bonus. Seronok!  lagipun sangat mudah sistem kumpul point ni. Walaupun menyertai Shaklee untuk makan sendiri juga boleh dapat point. Boleh share beli supplement Shaklee dengan ahli keluarga, officemates, jiran tetangga dan lain-lain. Senang kan?

2. Car Bonus


Apabila sudah mencapai ke suatu point/unit value (uv) tertentu pula, kita akan layak mendapat Bonus untuk CAR. Jangan salah faham. Shaklee tidak memberi sebuah kereta untuk pengedarnya. Car Bonus adalah dalam bentuk cash.Terpulang kepada kita untuk membeli apa jenis kereta pun. Jika tidak mahu membeli kereta sekalipun, anda boleh menyelesaikan hutang kereta yang sedia ada, boleh simpan atau guna untuk kegunaan lain juga.

3. Convention Bonus


Apabila sudah sampai ke suatu peringkat. kita akan dapat FREE trip dalam dan luar Negara/UMRAH bertaraf 6 bintang. Yang istimewanya, semua di taja sepenuhnye oleh pihak Shaklee. Kita juga boleh membawa pasangan dan anak-anak mengikut kelayakan. Seronok kan?

Bisnes Shaklee bukanlah bisnes yang hari ini kita buat, esok kita sudah capai kejayaan. Ianya memerlukan kesabaran, kerajinan dan komitmen yang tinggi. Ianya bisnes jangkamasa panjang.

Sekiranya anda masih mencari peluang untuk menambah pendapatan secara separuh atas sepenuh masa. Anda boleh terus menghubungi Cikta. Jangan risau kerana anda akan di ‘pimpin’ untuk sama-sama berjaya bersama kami. Anda akan diajar ‘from zero to hero’.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan