Tips Awet Muda Dengan Vivix Shaklee

08:49 0 Comments A+ a-

Semua orang akan merasai usia tua. Tak kira apa sekalipun yang kita makan atau macamana kita hidup. Itulah perjalanan dalam kehidupan kita. Namun tua sebelum usia adalah sangat mengerikan. Cuba bayangkan anda baru sahaja berusia 29tahun, pergi beratur untuk membayar barangan di kaunter pembayaran. Tiba-tiba datang seseorang yang mungkin sama baya atau lebih kurang usia anda memanggil anda ‘makcik’. Oh No!


Jangan pula anda marah dia. Pergi depan cermin dan lihat adakah tanda-tanda penuaan anda telah kelihatan. Jika ya. Mari kita cari jalan penyelesaiannya. Takkan nak dibiarkan, usia anda baru 29tahun. Kan?

Tips Awet Muda Dengan Vivix Shaklee.


Vivix merupakan produk Shaklee yang paling hangat diperkatakan. Ini kerana Vivix adalah teknologi makanan terhebat masa kini. Merupakan makanan tambahan antipenuaan yang terbaik di dunia yangtelah mencabar rawatan laser krim-krim antipenuaan. Inyaa dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh saintis Shaklee.

Kajian klinikal menunjukkan ramuan aktif Vivix Shaklee berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik untuk membantu melambatkan penuaan pada tahap sellular. Apabila kita mendengar perkataan antipenuaan, pastinya kita bayangkan wajah yang tak dimamah usia. Namun kita lupa tentang aktiviti badan orang muda, fungsi organ yang lebih baik dikalangan orang muda. Jadi, secara tak langsung, Vivix Shaklee bukan sahaja membantu wajah kelihatan muda, bahkan turut  membantu memperbaiki fungsi organ badan untuk lebih berasa muda.

Pentingkah ini semua?


Cuba anda bayangkan ketika anda tua nanti. Adakah anda mahu terbaring dan menyusahkan semua orang dengan pelbagai jenis penyakit akibat gaya pemakanan dan kehidupan anda dimasa kini? Ya, Ianya penting supaya anda boleh menikmati hari-hari tua yang sihat dan berdikari.

Jika anda seseorang yang mementingkan kesihatan, Vivix Shaklee adalah produk yang amat sesuai untuk anda. Jika anda mengamal Vivix Shaklee, biasanya anda tidak perlu mengambil suplemen lain. Ini kerana harganya agak tinggi. Namun tidak menjadi masalah jika Vivix Shaklee diambil bersama suplemen lain. Ini kerana ianya akan memberi kesan sinergi yang lebih baik. Vivix Shaklee jika diamalkan sudah cukup untuk memperbaiki sel hingga keperingkat DNA dan membantu menghapuskan radikal bebas.

Dalam kajian makmal Shaklee, ramuan yang ada didalam Vivix Shaklee telah menunjukkan ianya memberi impak kepada 4 mekanisme utama penuaan pada tahap sellular :

Membantu melindungi sel (cell defense)


Membantu memberi tenaga kepada sel (cell energy)


Membantu mengawal kerosakan dan  membantu memperbaiki sel (cell repair)


Membantu meningkatkan prestasi sel (cell performance)


Ramuan Utama Vivix Shaklee.


1. Muscadine grape – anggur sebesar bola golf yang mempunyai lebih satu kromosom, ahli sains percaya ini dapat memperkukuh profil polyphenolnya dan bermanfaat memberi kesan baik kepada kesihatan. Mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi – satu phytonutrient yang tiada terdapat dalam anggur lain – mempunyai ciri membantu menghentikan kimia penyakit kanser, antivirus dan antibakteria.


2. Purple carrot – Ianya sumber terbaik membekalkan vitamin A, mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.

3. Anthocyanins – Ianya antioksida yang sangat mustajab yang juga terdapat dalam buah beri.

4. Mengandungi flavonoids – iaitu antioksida, vitamin A,B C, nutrient seperti asid amino, carotenoids, tannin dan rutin. Membantu menguatkan system imun yang berkesan terhadap keadaan seperti flu, jangkitan yeast, asma, batuk, sesak hidung dan dada serta diabetis.

5.Polygonum Cuspidatum (Knotweed Jepun) – Ianya sumber Resveratrol – membantu melambatkan proses penuaan, membantu merendahkan kolesterol, membantu merendahkan tekanan darah,membantu meninggikan prestasi atlet, serta membantu mengurangkan berat badan.

Testimoni Dikalangan Artis Malaysia.Jika anda berminat untuk terus membeli vivix Shaklee :


Untuk konsultansi percuma tentang vivix Shaklee, produk Shaklee atau peluang perniagaan dari rumah tanpa modal Shaklee. Sila Whatsapp Cikta.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan