4 Kelebihan Mendaftar Ahli Dan Berbisnes Dengan Shaklee

01:19 0 Comments A+ a-

Hari ini, di dalam pencarian di Google anda akan jumpa banyak sangat testimoni kejayaan para pengedar Shaklee. Dimana mereka mampu mencapai pendapatan 4,5 dan 6 angka. Mungkin anda ada yang terdetik. ‘Bolehkah capai pendapatan sebegitu?’ Sedangkan anda tahu yuran pendaftaran Shaklee hanyalah RM68.90.


Apa Kelebihan Bisnes Shaklee Berbanding Bisnes Lain?

Buat pengetahuan anda, Shaklee bukan saja mempunyai produk yang terjamin kualitinya malah Shaklee juga mempunyai pelan perniagaan yang sangat sesuai dengan semua yang sedang mencari idea dan peluang untuk membuat bisnes bagi menambah pendapatan.

Mari Cikta terangkan 5 kelebihan bisnes Shaklee berbanding bisnes jenis konvensional yang lain.

1. Modal Yang Rendah Dan Tidak Ada Risiko


Bisnes konvensional memerlukan kedai dan pekerja. Makanya, majoriti peniaga akan membuat pinjaman bagi menyelesaikan deposit kedai, renovasi, beli stok serta gaji pekerja. Itu belum mula bisnes lagi kan? Sudah banyak beban hutang yang perlu ditanggung.

Cikta sendiri pernah menjalankan perniagaan menjual desert beserta penghantaran. Cikta dan partner habiskan lebih dari RM10,000 untuk chiller, stock dan bayaran untuk sewa tapak di mana-mana event.

Memang laku sangat masa mula-mula berniaga tu. Semua Nampak macam menguntungkan sahaja. Tapi hakikatnya Cikta dan partner berhempas pulas untuk pusing modal. Beberapa event yang kami pergi, kami Cuma dapat penat sahaja. Tapi tak apalah banyak yang kami belajar.

Tapi dengan bisnes Shaklee, Cikta boleh dapat gaji dalam bulan pertama Cikta serius berniaga. Walhal modal tak sampai pun RM100. Anda tidak  ada risiko untuk muflis kerana anda tidak ada pinjaman perniagaan. Senang hati kan?

2. Formula Bisnes Yang Sedia Ada


Bisnes Shaklee sudah mempunyai formula yang telah diguna dan berjaya. Anda tidak perlu menghadiri mana-mana seminar pemasaran yang belum tentu keberkesanannya untuk bisnes Shaklee.

Mungkin agak sukar untuk mencari mentor dalam bisnes konvensional. Ini kerana, kebiasaanya anda tiada pertalian dengan mereka. Tetapi didalam bisnes Shaklee berbeza, orang yang bertanggungjawab menaja anda (upline) mesti memastikan anda berjaya untuk mereka lebih berjaya. Di dalam Bisnes Shaklee impian anda adalah penting bagi upline anda. Tiada istilah anda bekerja untuk upline anda berjaya.


Malah, upline akan lebih agresif bagi memastikan anda lebih berjaya daripada mereka. Itu kelebihan yang tiada pada bisnes lain selain Shaklee.

3. Jenama Besar, Sudah Lama Dipasaran Dan Diyakini Keberkesanannya.


Shaklee telah bertapak didalam dunia perniagaan 102 tahun iaitu sejak 1915.Shaklee merupakan jenama yang sangat komited dengan kualiti produk dan usaha untuk mengubah kehidupan manusia kearah yang lebih baik dan sihat. Shaklee telah melalui lebih daripada 6 kali kegawatan ekonomi dunia dan masih berdiri teguh sehingga kini.


Contohnya kontrak Shaklee untuk menaja minuman hidrasi untuk ankasawan NASA sudah masuk tahun ke 26. Banyak kejayaan yang telah Shaklee capai daripada dulu sampai sekarang.

4. Franchise Mampu Milik


Jika anda berminat dengan bisnes francais anda tentu tahu bisnes franchise memerlukan modal yang mencecah ratusan ribu ringgit, jadi hanya sedikit sahaja orang yang mampu menceburinya.

Bisnes Shaklee juga dipanggil sebagai ‘People Francise’. Ini maksudnya anda boleh buka seberapa banyak cawangan di semua tempat tanpa kos. Contohnya kami di Celikvitamin Group mempunyai cawangan atau rakan niaga di seluruh Semenanjung Malaysia serta Sabah dan Sarawak. Sekiranya ada pelanggan yang mahu perkhidmatan penghantaran (COD) Cikta tak risau, rakan niaga Cikta kan ada. Senang kan?


Kesimpulannya, Memang benar dengan modal permulaan yang sangat rendah iaitu RM68.90 ramai pengedar Shaklee yang berjaya mendapat pendapatan bulanan sehingga 4,5 dan 6 angka. Anda juga boleh jika anda tahu caranya. Dengan ilmu, bimbingan dan usaha yang berterusan, anda boleh!


Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai peluang bisnes yang hebat ini. Bolehlah hubungi Cikta. Cikta merupakan Pengedar Shaklee yang sah sejak daripada 2013 lagi.

Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan