6 Faktor Yang Membuatkan Anda Teruja Dan Patut Joint Bisnes Shaklee.

16:26 0 Comments A+ a-

Ramai yang masih tercari-cari peluang perniagaan untuk menambah pendapatan. Mari tonton video dibawah ini. Mana tahu ianya dapat membantu anda membuat keputusan.

6 Faktor Yang Membuatkan Anda Teruja Dan Patut Joint Bisnes Shaklee.

1. Masa yang fleksibel. Bebas bekerja dari rumah secara online & offline.


Antara satu kelebihan bisnes Shaklee adalah masa yang fleksibel. Sama ada anda mahu buat secara online atau offline. Terpulang kepada anda.

Terutamanya bagi seorang ibu seperti Cikta, sudah tentu naluri untuk bekerja dari rumah lebih tinggi. Sambil membantu suami menambahkan pendapatan dan ekonomi keluarga, sambil anak-anak membesar depan mata.

Anda yang masih bekerja juga dialu-alukan. Anda boleh menjadikan bisnes Shaklee sebagai pendapatan sampingan terlebih dahulu. In shaa Allah dengan bantuan group kami, anda boleh menjadikan ianya sebagai kerjaya tetap anda.

2. Syarikat shaklee beroperasi sejak tahun 1956. Dan kini ianya masih bertahan.


Syarikat Shaklee ditubuhkan pada tahun 1956 di United State (US).  Apa yang menariknya Shaklee adalah syarikat No 1 yang membekalkan nutrisi semulajadi di US. Untuk pengetahuan anda, US agak ketat untuk bahagian produk-produk kesihatan. Ianya membuktikan Shaklee sangat komited dalam mengeluarkan produk berkualiti serta tidak mencemarkan alam sekitar. Serta Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang mendapat anugerah Climate Neutral Company.

Ini dibuktikan dengan tindakan yang dibuat oleh pihak Shaklee iaitu “We test every new ingredient for over 350 harmful contaminants. We conduct over 100,000 quality tests a year to ensure the greatest purity possible. We have invested over $250 million in clinical testing, research, and development.”

Shaklee telah membuka pejabat di Kanada, China, Jepun, Indonesia, Mexico dan juga di Malaysia.

3. Produk shaklee dibangunkan dengan kajian serta mendapat pengiktiraf dunia.

Apabila menjalankan sesuatu bisnes, anda mungkin akan terfikir tentang kualiti produk yang ingin dijual. Sebab apabila anda menjual produk yang tidak berkualiti, pelanggan tidak akan puashati.

Produk Shaklee yang dikeluarkan adalah sangat berkualiti. Ianya tidak akan dikeluarkan sebelum dilakukan ujian terhadap kualitinya. Selari dengan slogan Shaklee

Purity: kandungan yang berkualiti serta produk yang dihasilkan adalah selamat
Potency: Kajian intensif dijalankan serta nutrisi yang dihasilkan adalah berkesan
Performance: Penyerapan yang lebih baik, hasil yang lebih baik


Perkara yang paling membuatkan anda patut menjual produk Shaklee adalah tentang kualiti produknya. Shaklee telah bersetuju untuk membiarkan Landmark Study dijalankan keatas produknya. Iaitu kajian bukan daripada saintisnya iaitu saintis luar. Kajian yang dijalankan untuk mengukur tahap keberkesanan produk Shaklee terhadap mereka yang telah lebih kurang 20tahun mengamalkan supplement Shaklee.

Kualiti serta keberkesan produk Shaklee boleh dilihat pada komitmen ini :

- 350 ujian dijalankan pada kandungan baru. Ini adalah bagi mengesan pencemaran, racun serangga dan lain-lain
- Lebih daripada 250 ujian pengesanan racun serangga dijalankan bagi mematuhi peraturan United State Pharmacopeia
- Lebih daripada 100,000 ujian telah dijalankan setiap tahun bagi memastikan bahan mentah yang digunakan berkualiti, produk yang selamat serta nutrien yang berkesan.
- Shaklee telah melabur lebih 300 Juta (USD) dalam RnD dan banyak lagi

4. Permintaan sepanjang zaman.

Produk kesihatan adalah produk yang sentiasa mendapat permintaan yang tinggi. Harus diingatkan produk Shaklee bukanlah ubat, tetapi ianya supplement atau makanan tambahan untuk melengkapkannutrisi dalam pemakanan seharian kita bagi mengekalkan kesihatan dan tenaga.

5. Bonus dan Insentif Yang ditawarkan oleh pihak Shaklee sangat menarik.
Kelebihan bisnes Shaklee daripada sudut bonus, tunai dan insentif yang ditawarkan adalah :

1. Bisnes dijalankan tanpa modal yang tinggi. Malah kita juga boleh dapat secara percuma.
2. Untung runcit daripada hasil jualan produk kepada customer yang bukan ahli.
3. Dapat leadership bonus sehingga level ke6
4. Ditawarkan free trip melancong setiap tahun dalam atau luar negara
5. Ditawarkan Car Bonus
6. Dapat Award Recognition setiap tahun.
7. Dapat hadir Global Conference di USA


8. Dapat bergaul  dengan para saintis dan doktor yang menjalankan Research dan Development

6. Bisnes Dipandu Dengan Panduan Pakar Nutrisi.

Bisnes Shaklee bukan sekadar menjual produk. Ianya adalah satu usaha untuk membantu ramai orang untuk kekal sihat dengan pengambilan supplement yang berkualiti serta produknya yang selamat serta berkesan.

Kelas seperti Health Awareness akan diadakan setiap bulan secara percuma. Pakar nutrisi Shaklee yang akan mengajar.

7. Group Yang Kuat, Panduan Produk, Marketing & Leadership.


Cikta dari Celikvitamin Group. Yang mana terkenal dengan leader yang terlatih membimbing anak-anak buah mereka untuk sama-sama berjaya.

Kena cari group dari kawasan berhampiran ke? Tak payah. Kelas kami aktif dalam group whatsapp, telegram, Facebook dan lain-lain secara online. Jadi tiada masalah jika anda tinggal di Penang dan leader anda di Johor. Semuanya dihujung jari.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai peluang perniagaan Shaklee, bolehlah menghubungi Cikta. Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah.

Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan