Bisnes Shaklee Berkonsep Multi Level Marketing MLM

01:15 0 Comments A+ a-

Rasa tertipu dengan Shaklee! Ini adalah kerana ramai yang tidak sedar dengan konsep perniagaan Shaklee adalah Multi level Markerting (MLM). Sebelum Cikta kupas dengan lebih lanjut lagi, ikuti perkongsian daripada wanita ini, paling terharu adalah ayat dihujung video tersebut, sila tonton sehingga habis ya.


Benarkah Duit Itu Penting?

Dari luahan hati Puan fatimah Azzahra didalam video itu tadi, zaman sekarang walaupun bekerja kita masih perlu mencari alternatif lain bagi menambah pendapatan bagi meneruskan kelangsungan hidup. Apatah lagi jika anda adalah seorang surirumah seperti Cikta. Apa yang Cikta boleh buat untuk menambahbaik ekonomi keluarga disamping membantu suami daripada terus merungut mengenangkan nasib memikirkan masalah ekonomi negara ini.

Anggaran Pendapatan Dalam Shaklee.Bisnes Shaklee Berkonsepkan MLM Patuh Syariah.

Sebelum Cikta membuat keputusan ungtuk bersama-sama menyebarkan kebaikan produk Shaklee, Cikta adalah pengguna dan pengamal vitamin yang dikeluarkan oleh Shaklee. Cikta bersyukur dijodohkan dengan bisnes shaklee dan mengambil peluang yang diberikan untuk mendalami sistem Shaklee.
Alhamdulillah Cikta sangat berpuas hati. Ini adalah kerana semasa Cikta sedang buntu dengan dugaan yang membataskan Cikta untuk pergi bekerja Allah temukan Cikta dengan shaklee.

Yuran pendaftaran masa itu RM75, sekarang ada GST RM80. Cikta daftar tanpa mengetahui Shaklee adalah antara syarikat MLM di Malaysia. Rasa tertipu? Oh tidak, kerana Cikta memang tiada asas dalam perniagaan dan Cikta memang mencari seseorang untuk dijadikan mentor bagi memandu Cikta dalam selok belok bisnes.

Bisnes Bermentor


Paling best dalam bisnes Shaklee Cikta ada upline sebagai mentor untuk sama-sama membangunkan perniagaan. Cikta jimat kerana tidak perlu membayar mentor untuk mengajar, bahkan Shaklee yang akan membayarnya. Menarik bukan? Cuba cari berapa bayaran untuk 1 sesi belajar marketing. Anda akan jumpa daripada ratusan ringgit sehingga mencecah ribuan ringgit untuk kelas marketing yang ditawarkan diluar sana.

Apa lagi yang best dalam bisnes Shaklee ini  adalah yang paling best pendapatan Downline boleh melebihi Upline! Kerja gila kan? MLM jenis apa ini?
Apa yang anda fikirkan. Gila atau tidak, inilah MLM patuh Syariah yang diamalkan dalam bisnes Shaklee, siapa usaha lebih pasti akan dapat ganjaran yang lebih. Tiada istilah bekerja untuk upline. Tiada istilah kita menjual bagai nak gila, upline yang kaya.

Hakikatnya, bisnes Shaklee memang berkonsepkan MLM yang luar biasa. Produk shaklee pula memang ramai orang cari dan beli. Ini kerana ianya telah terbukti selamat dalam jangkamasa yang panjang, sangat berkesan dan tidak memudaratkan kerana diperbuat daripada unsur semulajadi.

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee.

Keleihan menjadi ahli Shaklee adalah :
1. Dapat memeli produk Shaklee dengan menggunakan harga ahli. Anda akan jimat 15% – 20% daripada harga runcit.
2. Dapat pulangan tunai atau bonus daripada pembelian terkumpul secara bulanan


3. Ada sistem online sendiri di shaklee2u.com.my. Ianya akan memudahkan anda untuk membuat sebarang pembelian, memeriksa point dan bonus serta banyak lagi.
4. Promosi bulanan khas hanya untuk ahli sahaja, promosi vitamin percuma dan lain-lain lagi.

Jangan risau, tidak semestinya memdaftar ahli mewajibkan anda untuk membuat bisnes. Bahkan makan sendiri bersama family dan kawan-kawan juga boleh.


Sekiranya anda berminat untuk mendaftar ahli atau ingin mendapatkan keterangan lebih lanjut tentangnya. Bolehlah terus menghubungi Cikta.

Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan