Cara Membantu Memulihkan Kanser Usus Dengan Bahan Semulajadi.

04:57 0 Comments A+ a-

Kalau dulu kita jarang mendengar kisah mereka yang menderita kanser. Tapi sekarang penyakit ini seolah-olah penyakit biasa selain penyakit kronik yang lain iaitu diabetes, darah tinggi dan penyakit jantung.


Entry kali ini, Cikta ingin memberi sedikit perkongsian tentang kanser kolon atau kanser usus atau selalu dipanggil barah usus. Kanser usus ini adalah merupakan kanser kedua tertinggi di kalangan kaum lelaki di Malaysia. Diharap perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu yang memerlukan maklumat mengenainya.


Kanser usus adalah merupakan sel kanser yang menyerang usus besar iaitukolon, recktum dan anus. Kanser usus perlu diberi rawatan daripada peringkat awal lagi untuk memastikan peluang tinggi bagi pesakit untuk pulih. Malahan jika pesakit sudah ke peringkat 4 juga pesakit masih berpeluang untuk pulih dengan izin Allah dan ikhtiar dengan melakukan rawatan yang sepatutnya.

Tanda-tanda Kanser Usus.

1. Keluar darah daripada dubur atau terdapat darah selepas membuang air besar.
2. Tabiat membuang air besar yang berubah. Contohnya lebih kerap membuang air besar dengan najis cair, kerap sembelit atau rasa lebih kerap hendak membuang air besar daripada biasa.
3. Rasa tidak puas selepas membuang air besar.
4. Sakit dibahagian perut.
5. Mudah penat, lemah atau rasa sesak nafas tanpa sebab. hal ini mungkin disebabkan oleh masalah anemia akibat kekurangan zat besi. Anemia boleh disebabkan oleh kanser usus.
6. Mereka yang berusia empat puluh ke atas perlu ambil tahu tentang tanda-tanda kanser usus ini. Ini adalah kerana golongan ini sangat berisiko untuk menghidapinya.

Jika anda atau ahli keluarga mempunyai salah satu daripada tanda-tanda diatas, silalah buat pemeriksaan dan berjumpa dengan doktor. Ingatlah bahawa rawatan awal mungkin dapat menyelamatkan nyawa anda.

Faktor Yang Membuatkan Anda Berisiko.

1. Umur.


Golongan yang berusia 50tahun dan ke atas lebih berisiko. Lebih 90% kes kanser usus di Malaysia membabitkan warga emas.

2. Kehadiran polip dalam usus


Polip ini adalah ketumbuhan kecil. Ianya bersifat bukan kanser dan tumbuh pada dinding usus besar. Namun begitu sesetengah polip boleh berubah kepada kanser. Jika ianya dikesan lebih awal membolehkan polip dibuang dan dapat mencegah ianya merebak menjadi lebih besar.

3. Sejarah keluarga.
Mereka yang mempunyai sejarah ahli keluarga pernah mendapat penyakit kanser usus ini akan lebih berisiko untuk mendapat penyakit ini berbanding orang lain.

4. Sejarah diri sendiri.
Wanita yang pernah menghidap kanser lain seperti kanser payudara, ovari, atau uterus juga berisiko untuk mendapat kanser usus.

5. Pemakanan.


Corak pemakanan zaman dulu dan sekarang sangat berbeza. Ini adalah antara faktor utama yang meningkatkan risiko penyakit kanser usus. Pengabaian pemakanan secara sihat dan makan makanan yang kaya dengan lemak, banyak daging, serta terlalu kurang serat.

6. Rokok.


Asap rokok juga boleh meningkatkan risiko terhadap pertumbuhan polip. Menurut kajian para perokok mempunyai risiko lebih tinggi iaitu 30-40% menghidap kanser usus berbanding bukan perokok.

7. Masalah obesiti.


8. Alkohol.
Mereka yang kerap minum minuman keras atau alcohol dengan jumlah yang banyak boleh meningkatkan risiko kanser usus.

9. Kurang bersenam.

Bagaimana Vivix Shaklee Bantu Cegah Penyakit Kanser.


Keistimewaan Vivix adalah ianya berfungsi sehingga ke peringkat sel. Tapi harus diingat bahawa Shaklee adalah pengeluar produk suplemen atau makanan tambahan. Jadi Vivix Shaklee bukanlah ubat. Jangan sangka selepas makan Vivix Shaklee anda akan terus sihat atau terus dapat hasil dengan kadar segera. Ianya memerlukan masa dan disiplin anda untuk mengamalkannya.

Jadi bagaimana Vivix Shaklee dapat membantu saudara mara kita yang sudah menderita kanser? Sekurang-kurangnya ianya dapatlah membantu melawan sel kanser.

Pertama sekali kita kena faham dahulu sistem di dalam badan kita. Bagaimana penyakit itu datang dan bagaimana sistem badan kita berfungsi.
Dalam badan kita ada 11 sistem dalam badan. 11 sistem ni akan beroperasi 24 jam dalam badan kita. Antaranya;
1. Sistem pencernaan
2. Sistem peredaran darah
3. Sistem perkumuhan
4. Sistem reproduksi
5. Sistem imun,
6. Sistem saraf
7. Sistem rangka
8. Sistem otot
9. Sistem pernafasan
10. Sistem endokrin
11. Sistem limfa 

Sistem-sistem ini akan menjalankan operasi dalam badan kita setiap hari tanpa henti. Sistem ini berasal daripada organ. Organ yang terbentuk terdiri daripada tisu-tisu manakala tisu terbentuk terdiri daripada sel-sel.

Bila mana kita tidak sihat, ianya bermakna sistem dalam badan kita tidak sihat. Apabila sistem kita tidak sihat ini bermakna sel kita tidak sihat. Ianya saling berkait rapat. Kita masih hidup di atas muka bumi ini adalah disebabkan sistem yang ada dalam badan kita masih berfungsi. perbeza an orang yang sihat dengan orang yang sakit adalah sistemnya.

Berkemungkinan orang sakit itu adalah disebabkan sistem yang rosak, atau ada salah satu sistem di dalam badannya yang tidak berfungsi dengan baik. Manakala orang yang sihat pula ada sistem badannya berfungsi dengan baik dan ada keseluruhan sistem badannya berfungsi dengan baik.

Itulah antara beza orang sihat dan tidak sihat. Kerana itu sangat bagus mengamalkan Vivix Shaklee walaupun semasa anda rasa anda sihat sebab Vivix berfungsi sehingga ke peringkat sel. Asas dalam sistem badan kita pun berasal daripada sel.

4 Perkara Vivix Shaklee Untuk Bantu Kesihatan Juga Kanser.

1. Ianya membantu melindungi dan memperbaiki DNA di dalam sel badan. Jika kita mempunyai sel yang sihat secara automatik sistem dalam badan kita akan berfungsi dengan baik. Ini antara kelebihan kandungan yang ada dalam Vivix Shaklee, kandungannya adalah daripada alam semulajadi.

2. Ianya berfungsi untuk meningkatkan prestasi sel. Prestasi sel ini bermaksud untuk sel bekerja ,ianya memerlukan sesuatu yang sihat. Tetapi sel akan menjadi tidak sihat disebabkan oleh AGE Protein yang ada banyak dalam sel.

AGE protein ini adalah protein daripada pengambilan gula yang berlebihan, contoh pengambilan karbohidrat secara berlebihan dan tidak digunakan oleh badan , ianya akan membentuk yang dipanggil AGE protein.

AGE protein ini sangat jahat. Ianya datang dalam keadaan menyerang sel-sel badan kita yang sihat, lama-kelamaan sel badan kita menjadi semakin lemah,dan  lama-kelamaan sel menjadi mati.

3. Kandungan yang terkandung di dalam Vivix Shaklee dapat membantu meningkatkan tenaga sel. Seperti yang kita tahu sel kita akan sentiasa beroperasi dan sel-sel ini akan di bahagikan untuk ianya menjalankan fungsinya.

Dengan pengambilan Vivix Shaklee secara konsisten, kajian menunjukkan kandungan yang terdapat dalam Vivix Shaklee itu,menunjukkan ia membantu meningkatkan kadar penghasilan tenaga sel iaitu mitochondria dalam sel meningkat.

4. Menggalakkan kekuatan Telomere. Pihak Shaklee ada membuat kajian, apabila orang yang makan Vivix ini, pemendekkan telomere (protective cap untuk DNA), dalam sel kita ada DNA.

Kadar pemendekkan telomere 40% bagi orang yang mengamalkan Vivix Shaklee. Ini bermaksud kadar pemendekkan telomere bagi mereka yang mengamalkan Vivix Shaklee adalah 40% rendah daripada orang yang tidak mengamalkannya.


Begitulah Vivix Shaklee berfungsi untuk membantu dalam mencegah kanser iaitu dengan melindungi sel & memperbaiki sel. Vivix Shaklee membantu membaiki sehingga sampai ke peringkat sel DNA. Ianya sangat bagus untuk orang normal bagi mencegah penyakit kanser.

Kita kini terlalu terdedah kepada bahan kimia, pencemaran, makanan dan gaya hidup yang tidak sihat. Faktor-faktor tersebut adalah punca terjadinya sel kanser. Oleh itu, dengan pengambilan Vivix Shaklee secara konsisten dapat membantu mencegah penyakit Kanser.


Apabila sel-sel Kanser semakin merebak di dalam badan dan sel-sel yang sihat kurang atau tiada. Orang yang sihat akan menjadi semakin sakit. Ini adalah disebabkan oleh sel-sel kanser yang telah mendominasi badan.


Di dalam Vivix Shaklee iaitu kandungan Polifenol serta resveratrol adalah ciptaan Allah. Bahan semulajadi yang terdapat di dalam Vivix Shaklee itu dapat membantu memperbaiki semula DNA yang rosak yang disebabkan sel kanser.

Menurut satu kajian, ianya menunjukkan antara DNA damage dan proses penuaan adalah berkaitan. Ini bermakna semakin banyak DNA yang musnah semakin cepat proses penuaan (aging process) berlaku. Cepat bermakna semakin cepat fungsi badan kita tidak berfungsi dengan baik.

Ada juga yang kata Vivix Shaklee mahal, tapi percayalah apabila kita sudah sakit, kita tidak akan rasa duit yang kita ada itu berguna lagi. Ini kerana, kita akan sedar bahawasanya kesihatan itu lagi mahal harganya jika  dibandingkan dengan harga sebotol Vivix yang berharga kurang daripada RM500 itu. Dengan khasiat dan kandungannya, ianya sangat berbaloi.

Testimoni.


Untuk mencegah kanser Cikta sarankan anda mengamalkan Vivix Shaklee dengan konsisten. Untuk terus membeli Vivix Shaklee :


Untuk sebarang pertanyaan mengenai Produk Shaklee, promosi Shaklee atau mungkin peluang menjana pendapatan yang Shaklee tawarkan. Bolehlah terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan Pengedar sah Shaklee.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan