Kebaikan CoQ-Trol Plus Yang Hebat Dan Berkesan

08:31 0 Comments A+ a-

Kita akan mempunyai lebih tenaga, ketajaman mental dan kita juga akan dapat melakukan lebih banyak perkara dalam sehari. Serlahkan kesihatan dan kehidupan anda dengan Coenzyme Q10, ianya dapat meningkatkan tahap tenaga yang lebih baik, ianya juga bagus untuk menjana tenaga utama.


Anda Memerlukan CoQ10 Dalam Kehidupan Seharian Anda.

Membekalkan Tenaga Yang Berkekalan

Mengandungi CoQ10 lebih tinggi ianya dapat menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel anda dan membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Dan hasilnya, anda berupaya menjalani hari anda dengan penuh bertenaga,  kekal cergas serta berkeyakinan tinggi. Peningkatan CoQ10 juga dapat membantu:

1. Meningkatkan kekuatan otot.
2. Mempercepatkan pemulihan luka.

Membantu Memastikan Peredaran Darah yang Sihat


CoQ10 ini lebih tertumpu pada organ-organ yang mana menggunakan banyak tenaga seperti jantung. Peredaran darah yang sihat adalah menunjukkan jantung anda kuat dan sihat. Bagi mengekalkan jantung berdegup dengan sihat, anda memerlukan CoQ10 tambahan yang :

1. Membantu menguatkan otot-otot jantung.
2. Membantu menyokong fungsi jantung yang sihat.
3. Membantu meningkatkan paras tenaga bagi mereka yang mengambil statin. Statin ialah ubat untuk menurunkan kolestrol dalam darah. Menurut Kajian,  statin iaitu ubat yang merendahkan kolesterol juga menghalang pembentukan CoQ10 sebanyak 40%. Maka Supplement CoQ10 dapat membantu mengekalkan kekuatan jantung anda.

Membantu Menyelesaikan Masalah Kesuburan.


Kesuburan wanita terutamanya akan semakin merosot kerana factor usia. Ianya terjadi adalah disebabkan penurunan kuantiti dan kualiti telur yang ada.

Begitu juga dengan sperma lelaki. Ianya mudah terdedah kepada kesan kerosakan oksidatif yang boleh mengakibatkan penurunan kuantiti sperma, kualiti sperma rendah dan berlakunya ketidaksuburan.

CoQ10 bertindak sebagai antioksida yang kuat bagi membantu melawan tindak balas oksidatif, CoQ10 juga berfungsi untuk menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan cara meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. Pengambilannya membantu dalam:

1. Meningkatkan jumlah sperma yang sihat.
2. Meningkatkan pergerakan sperma.
3. Meningkatkan kualiti ovum yang dihasilkan.

Menampakkan Kulit Yang Berseri


CoQ10 juga terdapat dipermukaan luar kulit yang fungsinya untuk  melindungi kulit anda daripada sinaran UV yang berbahaya. Ianya membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak untuk memperbaiki diri mereka sendiri, jadi kulit anda akan kelihatan kekal berseri dan lebih awet muda. Pengambilannya membantu dalam:

1. Menganjalkan kulit dan mengurangkan tanda-tanda penuaan seperti kedutan.
2. Meningkatkan tekstur kulit supaya lebih halus.

Dapat Meningkatkan Fungsi Kognitif.


Kognitif adalah merupakan kebolehan seseorang individu untuk berfikir, memberikan pendapat, memahami sesuatu, mengingati perkara-perkara yang berlaku di sekeliling. Jadi CoQ10 bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf, ianya berperanan membantu mengurangkan pembentukan plak amyloid di dalam otak anda iaitu salah satu punca utama penyakit Alzheimer. Ianya mengekalkan kesihatan sel-sel otak serta meningkatkan memori, tumpuan dan minda anda. Dengan pengambilan CoQ10 secara konsisten juga dapat membantu dalam:

1. Menjana fungsi otak yang sihat.
2. Meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak.

Berapa Banyak Coq10 Yang Anda Perlukan Dalam Seharian.

Kajian menunjukkan bahawa 100mg Coenzyme Q10 adalah memberikan pelbagai manfaat yang baik kepada badan. Walaupun CoQ10 secara semulajadi dihasilkan oleh badan kita sendiri, ianya akan merosot seiring dengan gaya hidup dan umur. Seawal usia 20 tahun, tubuh anda akan mengalami kesukaran untuk menghasilkan CoQ10.

Mereka yang mengambil statin iaitu ubat untuk merendahkan kolesterol dalam darah, memerlukan jumlah CoQ10 yang lebih tinggi. Ini kerana, ubat tersebut bertindak mengurangkan penghasilan CoQ10 dalam badan sebanyak 40%. Untuk memastikan anda mendapat 100mg Coenzyme Q10, anda perlu mengambil:


Keistimewaan CoQ-Trol Plus Shaklee


- Membantu membekalkan sebatian semulajadi dengan 100mg Coenzyme Q10 bersama resveratrol dan tokoferol.
- Untuk penyerapan yang optimum, ianya dilengkapi dengan kebaikan daripada minyak zaitun.

Untuk terus membeli Supplement ini :


Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk dan peluang perniagaan tanpa modal yang ditawarkan oleh Shaklee. Anda boleh menghubungi Cikta. Cikta merupakan pengedar sah Shaklee Malaysia.

Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan