Skincare Youth Shaklee Bantu Cantikkan Kulit Dari Luar.

22:17 0 Comments A+ a-

Dengar khabar Shaklee akan launching Produk Skincare yang terbaru. ‘Ala Skincare sahaja kan? Kenapa nak kecoh? Sedangkan sebelum ini Shaklee memang dah ada rangkaian produk skincare sendiri.’ Ya, Itulah yang Cikta fikir masa pertama kali dengar pengedar lain sibuk perkatakan tentang Youth Shaklee ni.


Tapi semalam Cikta berpeluang sendiri untuk dengar penerangan pasal Youth Shaklee yang super-duper awesome ini. Seriously, memang sangat-sangat teruja. Sampai sekarang kulit tempat test produk Youth Shaklee semalam masih lembab dan lembut. Ok dah boleh masuk dalam wishlist ini. Memandangkan produk Youth Shaklee akan launch February 2018 ni. So kita cerita dululah serba sedikit tentang Youth Shaklee ni.


Pentingkah Penjagaan Kulit Dari Luar?

Mesti ada yang terfikir jika sudah makan suplplement yang bagus, masih pentingkah penjagaan kulit daripada luar? Pastinya penting kerana kita terdedah dengan pelbagai pencemaran disekeliling kita yang boleh menyebabkan kulit berjerawat, berjeragat serta kulit kusan serta kelihatan lebih tua daripada usia.

Youth Shaklee 100% Bebas Bahan Kimia Berbahaya

Produk Skincare Youth Shaklee ini dijamin bebas daripada bahan kimia berbahaya yang menjadi penyebab masalah kanser dan pelbagai masalah kesihatan yang lain. Rangkaian Youth Shaklee akan menggantikan Nutriwhite dan Enfuselle.

Untuk skincare Youth Shaklee ini kajian dijalankan oleh saintis dan pakar kulit selama 8tahun bertujuan untuk mendapatkan hasil yang sangat berkesan dan selamat. Ya, 8 tahun ya bukan 8bulan atau 8hari. Anda bayangkan mereka mengambil masa selama 8tahun dari proses untuk mencari bahan yang berkualiti hingga melakukan ujian secara klinikal untuk membuktikan Youth Shaklee betul-betul selamat untuk di pasarkan.

Apa yang best lagi tentang Youth Shaklee ini. Ianya 100% daripada tumbuhan dan dijamin memang tiada bahan kimia sintetik didalamnya. Iaitu bebas daripada 2500 jenis bahan kimia berbahaya yang kebiasaannya terdapat dalam produk kosmetik. Ianya juga bebas daripada Gluten dan juga Hypoallergenic ini bermakna mereka yang mempunyai alahan sesuai untuk mengamalkan rangkaian  Youth Shaklee ini.

Antara bahan yang digunakan ialah anggur muscadine iaitu seperti yang menjadi kandungan utama didalam Vivix, ekstrak lotus japonicas, stem sel epal dan ekstrak schisandra chinensis. Fungsi kandungan-kandungan tersebut adalah seperti mempercepatkan pembaharuan sel kulit, melawan radikal bebas yang bleh merosakkan kulit, menyokong struktur kulit muda,menyokong serta melindungi penghasilan kolagen  dan elastin.

Ianya lengkap dengan ujian secara klinikal oleh Dermatologist (Pakar Kulit) dan Ophthalmologist (Pakar Mata). Rangkaian Youth Shaklee Sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah mereka yang mempunyai kulit yang sensitive.

Kajian yang dibuat juga menunjukkan 100% kulit akan kelihatan lebih muda hanya dalam masa 7 hari sahaja. Ujian klinikal mendapati 2 daripada 3 orang mendapat kulit seperti 10 tahun lebih muda selepas mengamalkan rangkaian Youth Shaklee. Ini bukan rekaan semata-mata. Ini adalah benar mengikut kajian.

Rangkaian Skincare Youth Shaklee mengandungi 4 langkah asas iaitu :

Youth Luminous Gel Oil Cleanser


Pencuci muka yang tidak mempunyai buih yang banyak tetapi membersihkan kekotorang yang terdapat pada kulit hingga ke liang pori.

Youth Perfecting Skin Toner


Membersihkan kulit muka dan mengecilkan liang pori selepas mencuci muka menggunakan Youth Luminous Gel Oil Cleanser supaya kekotoran tidak lagi boleh masuk kedalam liang pori serta menyebabkan masalah jerawat.

Youth Activating Serum


Molekul yang sangat halus meresap hingga kedalam kulit dan memperbaiki struktur kulit. Menjadikan kulit lembut, halus dan mulus.

Youth Age Defense Moisturizer/ Youth Advance Renewal Night Cream


Jika di waktu siang kita terdedah kepada sinaran uv. Ianya mungkin menyebabkan kerosakkan kulit apabila kita terdedah dengan sinaran uv dalam tempoh yang lama. Sinaran uv juga boleh menyebabkan kanser kulit jika dibiarkan kerap dan telalu lama tanpa perlindungan yang sewajarnya. Youth Age Defense Moisturizer mengandungi SPF50 sesuai dengan cuaca di Malaysia.

Diwaktu malam pula kita boleh rehatkan kulit muka dengan Youth Advance Renewal Night Cream. Ianya berfungsi untuk memperbaiki struktur kulit sambil merehatkan kulit supaya ianya akan kelihatan lembab keesokkan harinya.

Rangkaian Youth Shaklee (Tambahan) 

Youth Radiance C & E


Rangkaian Youth Shaklee juga disertakan dengan penjagaan tambahan dan istimewa  iaitu Radiance Vitamin C dan E untuk meningkatkan keserian dan kecerahan kulit, serta menghilangkan kedutan dan menegangkan kulit.


Testimoni Youth Shaklee.Rangkaian Youth Shaklee yang awesome ni akan menemui kita di Malaysia In Shaa Allah February 2018 tau. Jadi untuk keterangan lanjut mengenainya bolehlah terus menghubungi Cikta.

Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan