Tips Selesaikan Kulit Bermasalah Dengan Mudah Dan Berkesan

08:41 0 Comments A+ a-

Siapa yang tak sakit hati umur baru menganjak ke angka 30tahun tapi cashier kat supermarket tu boleh pula panggil makcik. Tapi senyum sahajalah kan? Tua daripada usia sebenar sangat menakutkan. Terutamanya bagi wanita.


Jom ketahui beberapa faktor yang menyebabkan kita nampak tua dari usia sebenar. Antaranya :
1. Tekanan di tempat kerja atau di rumah.
2. Tabiat tidak suka bersenam.
3. Suka makan makanan segera(Fast food)
4. Suka tidur lewat malam.
5. Tak suka makan buah-buahan dan sayur-sayuran.
6. Selepas bersalin, tidak pantang dengan betul.
7. Mempunyai masalah sembelit, susah nak buang air besar.
8. Banyak berfikir.
9. Tabiat suka makan lewat malam.
10. Suka minum minuman yang tinggi kandungan caffein.
11. Kurang berehat atau sibuk dengan aktiviti menguruskan anak-anak.
12. Tiada rutin mencuci muka yang betul.
13. Susah senyum. Senyumkan sedekah.
14. Menganggap pengambilan supplement itu adalah perkara yang leceh.
15. Mengamalkan diet tidak seimbang atau secara membabi buta.
16. Suka makan makanan bergoreng dan berminyak.
17. Kerap terdedah kepada sinaran matahari.
18. Cepat marah dan gemar mengerutkan dahi.
19. Tabiat suka pakai make up tetapi malas untuk membersihkannya sebelum tidur.
20. Ini paling penting dalam hidup, malas untuk menunaikan solat!.
Tahukah anda air wudhuk itu mengandungi NUR dan akan jadi 'pembersih wajah' paling mudah dan berkesan.

Cara Awet Muda Dengan Vivix Shaklee.


Bagaimana Vivix Shaklee Membantu Melindungi dan Merawat Kulit Bermasalah
Sifat utama antioksidan untuk menjaga kulit adalah meneutralkan kesan tindak balas kulit pada serangan seperti sinar UV, hormon tidak stabil, bakteria dan sebagainya.


Antioksidan juga menghalang serangan daripada radikal bebas yang terdapat disekeliling kita. Radikal bebas adalah merupakan sejenis sel yang rosak. Ininya boleh berlaku dalam proses penghasilan tenaga oleh sel selain serangan daripada luar.

Vivix Shaklee mempunyai 13 kali ganda lebih antioksidan daripada produk di pasaran yang lain dan akan membantu melindungi dan merawat sel kulit daripada terus rosak. Ianya lebih baik jika dibandingkan dengan daripada antioksidan lain seperti vitamin A, C dan E.

Masalah Jeragat dan Vivix Shaklee.


Jeragat adalah sejenis inflamasi kulit. Secara asas, ianya adalah disebabkan oleh kesan radikal bebas disekeliling kita. Radikal bebas yang berlebihan boleh menyebabkan penghasilan melanin menjadi tidak normal.

Kulit kita dijadikan oleh Allah unik iaini akan bertindak balas secara semulajadi untuk melawan sinar UV yang berbahaya. Pigmen gelap (Melanin) akan dihasilkan dengan lebih banyak mengikut berapa lama kita terdedah kepada teriknya matahari. Jika kita terlebih terdedah dan melanin dihasilkan dengan banyak itulah sebab terjadinya jeragat.

Jeragat akan mula menebal terutamanya di atas permukaan kulit yang terdedah kepada matahari. Ianya kemudian menjadi semakin kronik bila berlaku ‘sunburn’.

Oleh itu, pengambilan Vivix Shaklee secara konsisten akan membantu:
- Mengawal lambakan radikal bebas pada kulit
- Resveratrol yang ada didalam Vivix juga diuji 95% dapat menghalang kerosakan sel yang menyebabkan terjadinya jeragat.
- Meneutralkan kesan sinaran UV pada kulit.
- Jeragat yang gelap akan sembuh dan semakin pudar dengan cepat.

Masalah Kulit Kusam dan Vivix Shaklee.


Kulit kusam adalah merupakan masalah warna kulit yang pudar dan tidak sekata. Kulit samaada semakin gelap atau kelihatan pucat. Punca terjadinya kulit kusam tidak jauh berbeza dengan punca jeragat iaitu cahaya matahari. Melanin yang dikeluarkan secara berlebihan menyebabkan kulit menjadi lebih gelap.

Warna kulit yang tidak bermaya juga disebabkan oleh sel- sel yang tak bertenaga. Masalah kesihatan dan radikal bebas yang berlebihan sangat mengganggu kesihatan sel.

Dan Vivix Shaklee memang berfungsi untuk mengatasi punca- punca tersebut. Ini adalah kelebihan Vivix Shaklee untuk kulit kusam. Selepas pengambilan secara konsisten, anda akan dapat lihat perubahan yang positif seperti kulit semakin cerah dan nampak muda.

Vivix Shaklee dan Masalah Kulit Berjerawat.


Menurut Dr. Bowe iaitu seorang pakar kulit daripada New York, tahap antioksidan yang rendah selalu ditemui pada wanita yang menghadapi masalah jerawat dan itulah penyebabnya.

Vivix Shaklee mempunyai tahap antioksidan tinggi serta berkualiti ianya dapat membantu menghalang punca jerawat. Diantara punca utama terjadinya jerawat ialah hormon yang tidak stabil, minyak yang berlebihan serta faktor keturunan. Punca- punca ini akan dapat diatasi oleh Vivix Shaklee yang bertindak diperingkat paling asas iaitu sel.

Sekiranya anda berminat untuk terus membeli Vivix Shaklee :Jika anda berminat untuk mengetahui tentang Vivix Shaklee untuk membantu memperbaiki kulit dan kesihatan anda. Anda boleh terus menghubungi Cikta.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan