10 Petua Moden Menghilangkan Kerutan Di Dahi Dan Muka Serta Menjadikan Anda Awet Muda Dengan Cara Yang Selamat Dan Berkesan.

12:54 0 Comments A+ a-


Apabila munculnya kerutan pada wajah merupakan salah satu tanda penuaan.Kerutan pada wajah terjadi adalah kerana kekurangan kolagen pada lapisan kulit manusia. Kolagen adalah merupakan protein yang menyumbang kepada 75% berat untuk kulit yang sihat.Apabila usia kita semakin meningkat,paras kolagen akan berkurangan.


Antara faktor-faktor yang menyebabkan kerut di dahi dan muka adalah seperti tabiat merokok, kulit sering terdedah kepada sinaran matahari tanpa perlindungan, tekanan atau stress, keresahan, ketegangan, kekurangan nutrisi, radikal bebas dari pencemaran disekeliling dan banyak lagi.

Suntikan Botox.


Terdapat pelbagai cara untuk menyelesaikan masalah kerut di dahi dan muka yang paling biasa adalah suntikan Botox. Botox boleh mengurangkan kedutan, garisan halus pada muka dalam tempoh yang singkat dan cepat. Tetapi ianya hanya tahan beberapa bulan sahaja.

Suntikan Botox tidak kekal, ianya akan melumpuhkan otot-otot dan berfungsi juga untuk menghilangkan kedut-kedut. Ianya hanyalah untuk kecantikan dalam tempoh yang sekejap. Adakah anda hanya ingin cantik dalam tempoh yang sekejap?

Petua Cara Islam


1. Urut wajah – Sejurus bangun dari tidur pagi,sebelum mandi dan gosok gigi,lakukan urutan wajah dengan air dari bawah dagu sehingga ke atas dahi diiringi selawat Nabi 3kali. Amalkan setiap hari.

2. Tapak tangan – Semasa berdandan di waktu pagi baca selawat Nabi di kedua tapak tangan dan raupkan ke muka berserta niat dalam hati supaya diindahkan wajah seperti Nabi Yusuf. Amalkannya setiap pagi.

3. Surah Yusuf – setiap kali selepas solat subuh amalkan baca surah Yusuf, kemudian minum air suam sebanyak 3 teguk sahaja. Wajah anda akan kelihatan muda daripada umur sebenar anda.

4. Khasiat surah Al-Waqiah – Hafalkan ayat 35 – 38 surah Al-Waqiah. Bacalah didalam hati setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala.

Petua Cara Moden

1. Set Skincare Youth


Produk penjagaan kulit yang mengambil masa 8tahun untuk dihasilkan keselamatan dan keberkesanannya. Bebas dari bahan kimia bahaya termasuk paraben yang biasa digunakan dalam produk skincare atau kosmetik sebagai pengawet. Kajian yang dijalankan mendapati 100% yang menggunakan skincare Youth ini akan mengalami perubahan yang baik 3 hingga 7 hari dan 2/3 daripadanya mendapat kulit yang 10tahun lebih muda daripada sebelum menggunakannya.


2. Air Mineral – minum sebanyak 2-3 liter air kosong setiap hari

3. Berhenti merokok – Ianya telah terbukti bahawa tabiat merokok adalah berbahaya kepada kesihatan sama ada perokok aktif mahupun perokok pasif serta orang disekelilingnya. Kedutan juga boleh disebabkan oleh aktiviti merokok.

4. Senaman – Lakukan senaman kerana ianya bukan sahaja baik untuk tubuh tetapi juga dapat membantu kita mendapatkan kulit cantik dan sihat berseri.

5. Buah-buahan – Pastikan kulit kita mendapat ‘makanan’ serta vitamin yang terbaik menerusi khasiat buah-buahan segar yang diamalkan.


6. Tidur yang cukup – Pastikan Anda dapat tidur yang cukup iaitu 8 jam sehari.


7. Stress – Elakkan kemarahan dan stress kerana ianya boleh menyebabkan kerosakan pada kulit kita. Sentiasa tenang dalam apa jua keadaan.

8. Rehatkan kulit – Jangan sentiasa mengenakan solekan. Biarkan kulit berehat seketika. Dan paling penting tanggalkan solekan terlebih dahulu sebelum tidur.

9. Elakkan makanan ringan – Berhenti pengambilan makanan ringan kerana ianya tidak baik untuk kesihatan dan boleh merosakkan kulit kita.


10. Pengambilan vitamin – Makanan tambahan seperti vitamin sangat penting bagi memastikan kesihatan kulit. Namun begitu, tidak bermakna jika Anda mengamalkan makanan tambahan, Anda tidak perlu makanan yang berkhasiat lagi. Ianya hanya sebagai tambahan, asasnya juga Anda perlu jaga.

Vivix Membantu Menjadikan Kita Awet Muda


Mengamalkan Vivix Shaklee akan membantu anda untuk mempercepatkan proses awet muda sekaligus menghilangkan kedut di dahi dan muka. Ini adalah kerana Vivix Shaklee membantu memberi impak pada 4 mekanisma utama berlakunya penuaan pada tahap selular iaitu :

- Membantu melindungi dan membaiki selular DNA
- Membantu memberi impak positif kepada pengawalan genetik
- Membantu melambatkan biognesis (pembentukan baru mitochondria)
- Membantu melambatkan pembentukan protein AGE ( Advance Glycation End Product)

Vivix Shaklee mampu membantu menganjalkan kulit wajah dan menjadikan kulit kita 25 tahun lebih muda daripada usia sebenar. Ini adalah kerana khasiatnya yang sangat tinggi. Vivix juga pantas dalam memperbaiki kerosakan DNA dalam badan kita.

Kandungan ramuan didalam sebotol Vivix Shaklee juga merangkumi pelbagai jenis vitamin yang mampu memperbaiki seluruh sel dan DNA yang rosak dalam badan kita.

Kandungan utama Vivix Shaklee adalah dari buah anggur liar Muscadine yang mengandungi 20 kromosom dan ianya memberikan fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh. Saiz buah anggur liar ini adalah sebesar bola golf dan pertumbuhan alamnya yang sangat unik , cahaya matahari yang kuat menjadikan anggur liar ini mengandungi banyak polifenol dan resveratrol.

Testimoni Youth Dan Vivix Shaklee.
Sekiranya Anda berminat bertanyakan lebih lanjut tentang skincare Youth Shaklee. Boleh terus menghubungi Cikta. Cikta adalah pengedar Shaklee Malaysia yang sah sejak 2013 lagiPuan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan