Business Leader National Conference 2018

09:20 0 Comments A+ a-

Bertuah rasanya bila dapat sertai Business Leader National Conference (BLNC) 2018 ini. Ini merupakan tahun kedua BLNC Shaklee ini diadakan. Tahun 2017, meriah dengan kehadiran Mr Roger Barnet, Chairman and Chief Executive Officer of Shaklee Corporation. Bagi sesiapa yang belum tahu, BLNC ini satu event yang dianjurkan khas untuk Shaklee Business Leader yang effektif sahaja dan ianya sangat eksklusif.


BLNC ini telah berlangsung pada 3 Februari 2018 lepas bertempat di Sunway Pyramid Convention Centre. Seriously memang sangat teruja. Ini kali pertama Cikta berpeluang menyertainya. Tak sangka hanya dengan buat bisnes online dari rumah, tanpa modal yang besar iaitu hanya rm68.90, guna smartphone serta sambil jaga anak Cikta mampu menjadikan diri sebahagian daripada leader-leader hebat. Percayalah semua, bukan modal yang besar diperlukan, janji ada keinginan untuk berjaya dan rajin In shaa Allah rezeki akan menyebelahi kita.

BLNC Tahun ni Mr Roger Barnet, Chairman and Chief Executive Officer of Shaklee Corporation tidak turun padang tetapi majlis meriah dengan Live dari Beliau. Banyak juga amanat yang disampaikan. Memang asyiklah teruja. Dari produk yang akan dilancarkan, insentive dan kelebihan menjadi leader di dalam Shaklee, maklumat jelas tentang peluang menjana pendapatan, trip melancong yang diberikan secara percuma, hadiah-hadiah yang menarik dan banyak lagilah.


Buat pengetahuan semua, Shaklee akan melancarkan produk skincare terbarunya iaitu rangkaian YOUTH. Dan inilah kali pertama Cikta lihat CEO syarikat yang menerangkan secara jelas tentang produk barunya. Daripada pencuci muka sehinggalah ke serumnya. Beliau pula tak canggung bercerita tentang kandungan di dalamnya serta fungsi-fungsinya. Skincare YOUTH ini sangat bagus. Cuba bayangkan ianya memerlukan 8tahun untuk dihasilkan. Cukup teliti daripada proses memilih kandungannya sehinggalah keberkesanannyadan keselamatannya kepada penggunanya.


Kelebihan YOUTH Shaklee.

Bila sains digabungkan bersama kecantikan maka terhasillah YOUTH. Antara yang buatkan YOUTH skincare terbagus abad ini adalah:

- Ianya tanpa 2500 bahan kimia merbahaya
- 100% ujian klinikal yang dijalankan untuk memberi kesan dan menjadikan kulit lebih muda kepada penggunanya.
- 2/3 mereka yg diuji menjadikan kulit 10 tahun lbh muda.
- Kaya dengan nutrisi anti penuan
- Gluten Free
- Bebas daripada 1500 bahan tercemar
- Active ingredient ada dalam setiap produk


Diantara produk yang diformulasikan semula dan akan masuk ke dalam pasaran Malaysia semula adalah seperti Zinc Complex dan Advance Joint Heath Tablet. Serta Shaklee memperkenalkan CoQtrolplas sebagai pengganti kepada CoQHealth.

Seriously BLNC ni adalah pengalaman Cikta yang sangat-sangat best dan berharga. Dengan gift yang best dengan barisan leader-leader yang hebat serta ukhwah sesame leader memang buat Cikta menanam asam untuk pergi semula ke BLNC 2019 nanti. Dan bertekad untuk membawa seramai yang mungkin. Amin.

Himpunan Gambar Bersama Leader Celikvitamin Group Yang Hebat.
Untuk bimbingan dan sebarang pertanyaan tentang Shaklee, silalah hubungi Cikta. Cikta merupakan seorang Pengedar Shaklee daripada 2013 sehingga sekarang.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan