Cara Mendapatkan Kulit Yang Tidak Kusam Dan Bebas Jerawat Dengan Mudah Tanpa Menggunakan Bahan Kimia Berbahaya.

05:27 0 Comments A+ a-


Ramai wanita yang mengidamkan wajah bersih, cerah, berseri dan gebu. Oleh kerana itu, pelbagai produk pemutih yang muncul dipasaran. Bagaikan cendawan yang tumbuh selepas hujan. Dek kerana permintaan yang tinggi inilah orang jadi lupa. Produk yang mengandungi bahan kimia berbahaya juga berleluasa penjualannya. Sebagai pengguna kita harus ambil tahu dan jadi bijak untuk memilih produk yang ingin disapu, dimakan serta diamalkan. Jangan sekadar teruja melihat testimoni dan kesannya yang cepat, lalu membahayakan diri sendiri.


Untuk memiliki kulit bersih, cerah, berseri dan gebu secara sihat, kuncinya ialah pemakanan. Makanlah makanan seimbang dan anda digalakkan untuk mengamalkan pemakanan tinggi protein untuk membantu pertumbuhan sel badan yang sihat. Didalam badan kita ini sel adalah yang paling penting. Jika kita beri makanan yang baik kepada sel. Sel-sel akan cepat diperbaharui dan badan akan menghasilkan sel-sel yang sihat.


Keperluan protein harian adalah dikira 1gm setiap kg berat anda. Jika berat anda 60kg, maka anda perlukan 60gm protein. Mampukah anda? Banyak sebenarnya sumber protein yang kita boleh perolehi contohnya daripada ikan, ayam, telur dan banyak lagi.

Supplement adalah makanan tambahan yang berfungsi untuk melengkapkan nutrisi seharian kita. Suplemen pula ada dua jenis, sintetik atau semulajadi. 

Set Supplement Yang Dicadangkan Untuk Mereka Yang Impikan Kulit Yang Bersih, Cerah Dan Berseri.


Energizing Soy Protein (ESP)
Untuk membantu mencantikkan kulit dari dalam. Sumber daripada soya Non-GMO iaitu sumber protein berkualiti yang berfungsi membantu dalam pembinaan sel yang sihat. Bila sel baru yang sihat dihasilkan kulit akan kelihatan berseri.

GLA Complex
Untuk membantu kulit bebas daripada cela. Ianya juga membantu melembabkan kulit dan menyelesaikan masalah yang berlaku berkaitan hormon.

Collagen Powder
Untuk membantu menjadikan kulit rasa dan nampak lebih muda. Apabila usia telah meningkat collagen yang dihasilkan oleh badan akan makin berkurangan jadi ianya berfungsi membantu memberi kesan kepada kulit supaya lebih anjal dan tegang.

Sustained Release Vitamin C
Untuk menjadikan kulit lebih berseri. Ianya sebagai penggalak collagen. Ianya juga membantu melindungi kulit daripada pencemaran serta kerosakan akibat radikal bebas disekeliling kita.

Set Skincare Youth Shaklee


Hasil daripada ujian klinikal membuktikan, 100% wanita yang menggunakannya memiliki kulit lebih muda. 2/3 darinya kulit tampak 1 dekad lebih muda.
Skincare YOUTH Shaklee juga telah diuji oleh pakar Ophthalmologist dan terbukti skincare ini selamat untuk mata dan tidak merengsakan   pada mata yang sensitive.


Shaklee mempunyai senarai “FREE OF” untuk SkinCare YOUTH yang menunjukkan 2,500 bahan kimia yang boleh dipersoalkan yang tidak digunakan dalamnya. Menunjukkan bahawa bahan kimia ini tidak diperlukan untuk menghasilkan produk yang menunjukkan hasil yang benar. Dan ianya adalah satu kejayaan dalam industri penjagaan kulit.

Skincare YOUTH Shaklee telah melalui proses Dermatologist Tested, Hypoallergenic, dan ianya sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit Sensitive, Non-comedogenic (tidak menutup pori), diuji oleh Ophthamologist, Bebas Paraben, Bebas Gluten, 100% Vegan, and Cruelty Free.

Sekiranya anda berminat atau mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee. Anda boleh terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah daripada tahun 2013 lagi.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan