Jalan Penyelesaian Untuk Masalah Jerawat Kronik Dengan Selamat Dan Berkesan Dari Dalam Dan Luaran.

01:52 0 Comments A+ a-


Bagi mereka yang jarang timbul jerawat diwajah pasti akan rasa rimas jika berdepan masalah jerawat, walaupun hanya timbul sebiji jerawat sahaja pun. Apatah lagi bagi mereka yang memang mempunyai masalah kulit berjerawat yang kronik. Pastinya menimbulkan rasa rendah diri.


Set Radiant 4 Sangat Berkesan.

Untuk masalah ini, Cikta cadangkan Anda untuk mengamalkan set The Radiant 4 Shaklee untuk mencantikkan kulit dari dalam. Ianya mengandungi :


1. Energizing Soy Protein (ESP)
Badan adalah dihasilkan daripada protein. Oleh itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, adalah penting pengambilan protein yang mencukupi kerana ianya:

- Membantu membekalkan asid amino yang penting dan tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk fungsi kulit yang optimum
- Membantu menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat
- Terlibat dalam membantu pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit
- Membantu dalam penghasilan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit
- Membantu menyokong pengeluaran asid amino glutation yang dapat membantu melindungi sel-sel kulit daripada kerosakan akibat cahaya matahari.

2. Collagen Powder Shaklee
Kolagen adalah struktur penting bagi kulit Anda. Ianya membantu mengekalkan keanjalan kulit dan menghalangnya daripada berkedut, berparut dan menjadi kendur.

Badan Anda boleh menghasilkannya sendiri. Tetapi apabila usia semakin meningkat, jumlah kolagen yang dihasilkan akan semakin berkurangan, ianya akan mendedahkan anda kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Katakan tidak kepada tanda-tanda penuaan ini dan mulakan pengambilan kolagen sekarang untuk:
- Kulit yang lebih anjal
- Mengurangkan kedutan
- Mengurangkan parut

3. Sustained Release Vitamin C
Vitamin C bertindak sebagai antioksida dan menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas disekeliling kita. Badan Anda tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C dengan sendiri. Maka pengambilan vitamin C adalah penting untuk membantu:
- Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar
- Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit
- Membantu dalam penyembuhan luka
- Mempertahankan kulit daripada radikal bebas

4. GLA Complex
Kulit yang sihat adalah bergantung kepada jumlah lemak pada bahagian kulit terutamanya asid gamma linolenic (GLA). Asid lemak ini adalah berperanan penting bagi mengekalkan kelembapan kulit dan juga:
- Membantu mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik
- Membantu mengekalkan kelembapan kulit
- Membantu melawan keradangan

Testimoni.

Set Skincare Youth Perisai Dari Luar.


Ianya sangat istimewa kerana setiap rangkaian produk skincare Youth adalah mengandungi ekstrak Muscadine Grape yang tinggi dengan kandungan polifenol dan mampu memperbaiki kerosakan hingga ke peringkat DNA. Ini bermakna ianya mampu membantu memperbaiki kulit jauh ke dalam menembusi DNA kulit. Sebab itulah ianya berkesan dan bertindak dengan pantas.

Apa Yang Membuatkan Skincare Youth Berbeza Dengan Skincare Lain Di Pasaran?


Ianya dibezakan dengan keberkesanannya adalah dibuktikan melalui ujian klinikal. Ujian klinikal ini direka oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index. Yang mana ianya mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal.

Antara salah satu kajian yang dibuat adalah keatas kedutan wajah (wrinkles). Skin Age Index ini mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedut itu dan ianya sangat terperinci.

Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti kedutan dan garis-garis halus, saiz pori, tona kulit, kelembutan kulit, tekstur kulit, pigmentasi, keserian kulit dan kekenduran kulit.

Selain itu, skincare Youth juga telah diuji oleh pakar Ophthalmologist membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif. So jangan risau ianya sangat selamat digunakan.

Testimoni.Sekiranya Anda berminat bertanyakan lebih lanjut tentang skincare Youth Shaklee. Boleh terus menghubungi Cikta. Cikta adalah pengedar Shaklee Malaysia yang sah sejak 2013 lagi.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan