Jerawat Batu Akibat Daripada Masalah Resdung Boleh Diatasi Dengan Mudah Dan Berkesan Dari Luar Serta Dalam.

18:53 0 Comments A+ a-

Pernah tak anda lihat individu yang kulit mukanya dipenuhi dengan jerawat batu? Jerawat batu kebiasaannya tidak bermata dan tumbuh dari dalam kulit serta Nampak seolah-olah nanah didalamnya ingin meletop. Sangat menakutkan.


Kaitan Resdung Dengan Masalah Jerawat Batu


Buat pengetahuan semua resdung dan jerawat adalah masalah yang sangat berkait rapat. Malah tidak salah rasanya jika kita anggap jerawat batu ini adalah sebahagian daripada penyakit resdung. Ini bermakna jika anda mempunyai masalah resdung, peluang untuk jerawat batu atau apa-apa jenis jerawat tumbuh dipermukaan kulit muka dan badan adalah tinggi. Kekotoran dibawah permukaan kulit yang disebabkan oleh masalah resdung akan menyebabkan banyak jerawat timbul.

Masalah Resdung Membentuk Jerawat Batu.

Resdung adalah merupakan alahan di mana ianya berpunca daripada virus yang tinggal dibahagian dalam hidung. Virus dapat tinggal di bahagian dalam hidung di sebabkan mukus yang tidak dapat keluar dari hidung. Semakin lama ianya bertapak, semakin serious masalah resdung anda.

Virus ini kebiasaannya akan bercampur dengan darah dan akan menyebabkan anda mudah berasa gatal-gatal pada seluruh badan. Selain itu, anda juga mudah di timpa sakit seperti demam, sakit kepala, sakit pada bahagian mata, hidung selsema dan sakit tekak. Ini adalah disebabkan system imun yang lemah.

Kebiasaannya masalah resdung akan menyebabkan anda berasa gatal-gatal pada kulit wajah. Akibatnya anda akan kerap menggaru wajah anda. Apabila kuman dari kuku akan melekat pada wajah dan ditambah dengan serangan virus resdung yang sedia ada dari bawah permukaan kulit, jerawat batu akan tumbuh dengan lebih cepat.

Rawatan Resdung Dan Jerawat.

Untuk merawat masalah jerawat batu yang berpunca daripada masalah resdung, anda perlu melakukannya dengan berhati-hati. Ini adalah kerana jerawat batu yang berpunca daripada masalah resdung cenderung untuk mempunyai bakteria yang bahaya berada didalam nanah.

Jika anda cuba untuk picit jerawat anda, bakteria tersebut akan menyebabkan kulit mengalami kerosakan yang teruk. Selain itu, jerawat yang disebabkan masalah resdung juga berisiko untuk meninggalkan parut dan kesan jika anda tidak merawatnya dengan baik.


Untuk merawat jerawat batu, anda perlu lakukan adalah berusaha menghapuskan bakteria-bakteria yang ada dalam jerawat tersebut. Biarkan jerawat tersebut mengecut terlebih dahulu sebelum anda merawat masalah jerawat dengan langkah yang serius.

Set Supplement Yang Dicadangkan Untuk Membantu Menyelesaikan Jerawat Batu Daripada Masalah Resdung.

Untuk masalah jerawat batu akibat resdung, digalakkan mengambil set diatas. Ini adalah kerana ianya membantu untuk menyelesaikan masalah resdung iaitu punca kepada masalah jerawat batu tersebut.

Alfalfa Complex


1. Membantu mengurangkan keradangan terutama yang disebabkan oleh ekzema, resdung, allergik dan gatal-gatal.
2. Ianya kaya dengan sumber klorofil.
*Pesakit SLE tidak digalakkan untuk mengambil Alfalfa *

Sustained Release Vit C Plus


1. Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect kesan daripada pengambilan drugs anti-histamin
2. Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh
3. Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
4. Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage iaitu fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih
5. Meningkatkan pertumbuhan tisu

B-Complex


1. Vitamin B6 adalah penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu dalam pengeluaran antibody
2. Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
3. Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
4. Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress.

Testimoni.


Set Skincare Youth.


Luminous Gel Oil Cleanser

Ianya adalah 3 dalam 1, tidak mengandungi buih, mempunyai pH yang seimbang, menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga bagi menghaluskan dengan lembut, menyucikan dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya.

Bahan-bahan utama:
Vital Repair+, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan kulit.

Perfecting Skin Toner

Membebaskan kulit anda daripada sel-sel mati dan ejen pencemaran dipersekitaran. Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama campuran vitamin penting, polifenol dan bahan-bahan botanikal yang telah dipatenkan untuk kulit yang lebih berseri.

Bahan-bahan utama:
Vital Repair+, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan kulit.

Youth Activating Serum

Mengandungi 10kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Ianya terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan Youth Complex yang berkesan, ianya dapat menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda nampak dan menjadi lebih muda, mencapai keremajaan serta keserian terunggul.

Bahan-bahan utama:
Youth Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A

Age Defense Moisturiser - Spf 50

Adalah merupakan perlindungan untuk kulit. Bukan sahaja daripada sinaran matahari tetapi ianya adalah pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan nutrien botani yang terkandung didalamnya membantu melembapkan kulit dan menambahbaik penampilan kulit secara menyeluruh.

Bahan-bahan utama:
SPF 50, Vital Repair + Complex, Muscadine Grape Extract

Advanced Renewal Night Cream - Light

Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus digabungkan serta anti-oksida yang lain berfungsi bagi menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda akan kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

Bahan-bahan utama:
Vital Repair + Complex, Schisandra Chinesis, Lotus Japonicus

Radiance C + E

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi didalamnya berfungsi bagi membantu menegang, mencerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Radiance C+E dapat membantu mengurangkan tompok usia, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Malahan kapsul ini juga dihasilkan berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% biodegradasi dan diforumulasikan tanpa bahan pengawet. Yang penting anda tidak perlu rasa bersalah untuk membuangnya kerana ianya tidak menyebabkan pencemaran dan akan mereput kerana dibuat berasaskan bahan semulajadi.

Bahan-bahan utama:
20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi.

Testimoni.Sekiranya anda berminat atau mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee. Bolehlah terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah di Malaysia sejak 2013 lagi.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan