Langkah Penggunaan Skincare Youth Shaklee Yang Mudah Dan Berkesan Serta Selamat Dalam Jangkamasa Panjang.

09:21 0 Comments A+ a-


Sebelum kenal Shaklee dulu, Cikta bukan hairan sangat pun pasal pemilihan skincare. Asalkan ada testimony yang berlambak, oklah skincare tu. Tanpa cikta ambil tahu apakah kandungan skincare tersebut.

Bila Shaklee release skincare Youth mulanya Cikta macam biasa saja. Tapi bila dengar skincare Youth ni memerlukan 8tahun untuk dihasilkan, terus rasa teruja. Nak tahu kenapa? Kerana skincare Youth adalah produk penjagaan kecantikan kulit yang digabungkan dengan nutrisi, bebas bahan kimia berbahaya dan 100% organic serta bebas paraben. Yeay! Teruja kan?


Kisah Disebalik Penghasilan skincare Youth.

Skincare Youth hampir 100% bebas bahan sintetik. Produk skincare Youth ini terjamin bebas dari bahan kimia berbahaya yang menjadi penyebab kepada penyakit kanser dan pelbagai masalah kesihatan. Rangkaian produk skincare Youth akan menggantikan skincare Shaklee yang lain iaitu Nutriwhite dan Enfuselle.

Skincare Youth ini sebenarnya telah menjalani Ujikaji selama 3tahun untuk tahap keberkesanan dan keselamatannya. Selepas para saintis sudah berasa puas hati, mereka pun berjumpa kepada Mr Roger Barnett dan kemudiannya,

Tapi Mr Roger Barnett kata “ianya masih belum cukup bagus dan berkesan. Awak boleh buat lebih baik dari ini”

Kemudian pulanglah para saintis dan mereka pun membuat lagi ujikaji dan ianya berlarutan sehingga 8 Tahun. Barulah Mr. Roger Barnett berpuas hati dengan kelebihan, keberkesanan serta keselamatan skincare Youth ini.

Bayangkan 8tahun mereka bertungkus lumus menyiapkan skincare Youth ini. Untuk memastikan Anda berpuas hati dan selamat menggunakannya. Bukan kerana untung semata-mata. Masih mahu memikirkan tentang kualitinya?
Anda tidak perlu risau tentang keselamatan dan keberkesanannya. Shaklee bukanlah syarikat yang hanya memikirkan keuntungan semata dan hanya main-main menghasilkan sesuatu produk. Ianya dihasil dengan CINTA.

Dan yang paling buat Cikta teruja, dan Anda juga patut teruja adalah kerana skincare Youth ini, Ianya  adalah 100% vegan, bebas gluten dan bebas lebih 2500 jenis bahan kimia berbahaya dan meragukan, seperti:

- Parabens
- Sodium/Ammonium Lauryl Sulfate
- Phthalates
- Propylene Glycol
- BHT
- BHA
- Mercury
- Hydroquinone
- Mineral Oil
- Petrolatum
- Synthetic Colors
- Synthetic Fragrance
- Benzalkonium Chloride
- Benzophenone
- Cyclomethicone
- Aluminum Lakes
- Lanolin
- Petroleum-Derived Waxes
- Quaternium-15
- Methylisothiazolinone
- Triclosan
- Microbeads (Microplastics)
- Aminobenzoic Acid (PABA)
- Avobenzone
- Cinoxate
- Dioxybenzone
- Nitro & Polycyclic Musks


Langkah Penggunaan Skincare Youth Shaklee Yang Mudah.


Diwaktu Siang

1. Cleanser.
- Hanya menggunakannya dalam saiz coin 5sen.
- Basahkan seluruh muka. Urut muka dari bawah ke atas.

2. Toner.
- Guna kapas muka.
- Hanya gunakan lebih kurang 3 renjisan.
- Urut muka dari bawah ke atas

3. Serum.
- Hanya 1 pam.
- Ratakan ke seluruh muka.
- Urut dari bawah ke atas

4. Moisturizer SPF 50.
- Gunakan hanya sebesar kacang peas.
- Sapukan ke seluruh muka.
- Sapu dan urut dari bawah ke atas

Diwaktu Malam

1. Cleanser
- Sama seperti siang.

2. Toner.
- Sama seperti siang

3. Radiance C+E.
- koyakkan kapsul.
- Sapu pada kawasan yang bermasalah seperti jeragat, parut, spot hitam dan lain-lain.

4. Serum.
- Sama seperti siang.

5. Night moisturizer.
Sapu dan urut dari bawah ke atas

Senang bukan? Ini membuktikan menjaga kecantikan kulit bukanlah sesuatu yang sukar. Ianya penting kepada semua jantina tak kira lelaki atau perempuan. Dengan langkah yang mudah, semua orang boleh amalkannya.

Apa Yang Membeza Skincare Youth Dengan Skincare Lain Di Pasaran?

Ianya dibezakan dengan keberkesanannya dibuktikan melalui ujian klinikal. Ujian klinikal ini direka oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index yang mana ianya mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal.

Antara salah satu kajian yang dibuat adalah ke atas kedutan wajah iaitu wrinkles. Skin Age Index ini mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedut itu. Ianya sangat terperinci.

Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti kedutan dan garis-garis halus, saiz pori-pori, tona kulit, kelembutan kulit, tekstur kulit, pigmentasi, keserian kulit dan kekenduran kulit.


Hasil telah menunjukkan 100% daripada mereka yang mengikuti kajian ini terbukti mengalami perubahan hanya dalam tempoh 3 hingga 7 hari sahaja dan 2/3 daripadanya berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun daripada sebelum menggunakan skincare Youth.

Testimoni.




.
Sekiranya Anda berminat bertanyakan lebih lanjut tentang skincare Youth Shaklee. Boleh terus menghubungi Cikta. Cikta adalah pengedar Shaklee Malaysia yang sah sejak 2013 lagi.

Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan