Masalah Pori Terbuka Besar Serta Cara Mengatasinya Dengan Mudah Dan Berkesan.

16:58 1 Comments A+ a-

Masalah pori terbuka memang biasa berlaku dan ianya sangat mengganggu. Ramai wanita yang berusaha mencari produk untuk menyelesaikan masalah ini dan untuk mengecilkan pori terbuka biasanya memilih produk yang kurang tepat. Kini memang banyak produk yang berada dipasaran, tumbuh bak cendawan selepas hujan. Tapi banyak kes kulit rosak dan semakin teruk selepas mencuba produk yang merepek yang ada dipasaran.


Murah Tapi Boleh Membunuh.

Lambakan produk yang menjanjikan kulit yang cantik dan bersih kini semakin berleluasa di Malaysia. Daripada yang mempunyai sijil Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sehinggalah yang hanya mempunyai testimoni semata-mata. Ada yang sanggup menggunakan krim atau produk tersebut kerana dijanjikan kulit cantik dalam masa beberapa hari hingga mengabaikan apakah kandungan yang terkandung dalam produk tersebut. Bahan kimia yang biasa digunakan didalam kebanyakkan produk skincare atau kosmetik untuk mempercepatkan proses mencantikkan kulit adalah seperti hydroquinone, merkuri dan plumbum.

Kandungan-kandungan ini adalah berbahaya. Kesan jangka pendek penggunaanya adalah seperti :

1. Wajah akan membengkak terutamanya di kawasan sekitar mata, bibir dan pipi.
2. Kulit mengelupas dalam jangkamasa 1 hingga 2 hari dan kulit akan jadi semakin nipis.
3. Kulit muka akan kelihatan seperti terbakar (burn) dankadangkala kesannya akan kekal.

Takut kan? Jadi sebelum mengambil keputusan untuk membeli produk skincare atau kosmetik yang bertujuan untuk mencantikkan kulit. Sila kaji dan semak kandungan didalamnya terlebih dahulu. Jangan hanya terlalu pentingkan harga yang murah. Ingat! Kulit dan organ kita tak ternilai harganya. Jadi jaga dan berikanlah yang terbaik untuknya.

Pori Terbuka Sangat Mengganggu.


Masalah pori terbuka membuatkan muka kita kelihatan seperti berlubang. Pori ini adalah liang roma yang mana fungsinya untuk kulit bernafas. Cuma yang membezakan pori setiap orang adalah saiz antara besar atau kecil. Ianya mengeluarkan minyak dan jika aktif ianya akan mengeluarkan minyak dengan kerap. Ianya mengakibatkan teroksidan, kotoran melekat, bakteria membiak dan tersumbat atau kadangkala campuran sel-sel kulit mati menyebabkan saiznya akan semakin membesar.

Bolehkah Liang Pori Dikecilkan?

Sebenarnya jika liang pori anda sudah besar ianya tidak boleh di hilangkan tetapi kita boleh memperbaikinya dengan mencari produk yang sesuai untuk mengecilkannya.  Ianya mengambil masa sedikit.

Anda boleh mencuba untuk mengecilkan pori anda dari dalam dengan mencari supplemet atau makanan tambahan yang dapat menstabilkan hormone, antibakteria dan mempunyai antioksidan yang tinggi.

Set Supplement Cadangan.

Set supplement yang Cikta cadangkan adalah :


Collagen Powder – berfungsi untuk membantu menganjalkan kulit seterusnya mengecilkan pori pori yang besar.


Sustained Release Vitamin C – membantu menggalakkan penghasilan kolagen. Vitamin C bekerja bersama-sama kolagen bagi menghasilan kulit yang anjal dan bebas kedutan. Tanpanya, penghasilan kolagen akan terhenti.GLA Complex - Kulit yang sihat bergantung kepada jumlah lipid kulit, terutamanya gamma-linolenic acid (GLA). Asid lemak ini memainkan peranan penting dalam membantu mengekalkan kelembapan kulit.


Energizing Soy Protein (ESP) – Sumber protein yang berfungsi untuk :
- Membantu membekalkan Asid Amino Perlu, yang tak boleh dihasilkan oleh badan.
- Membantu menyokong penghasilan sel kulit sihat.
- Membantu memperbaiki dan menghasilkan sel dan tisu kulit yang baru.
- Membantu mengasilkan hormon yang sihat, dan enzim penting untuk kulit.

- Membantu menyokong penghasilan Asid Amino Glutathione, yang bantu melindungi sel kulit daripada kerosakkan oleh sinaran matahari.

Set Skincare Cadangan.


Produk skincare ini membantu untuk :
- mengecilkan saiz liang pori
- membersihkannya supaya tidak tersumbat
- menghalang jerawat daripada berleluasa akibat pori tersumbat.

Anda harus tahu liang pori yang tidak dibersihkan dengan baik akan menyebabkan dinding pori menebal dan mengakibatkan kecacatan kekal.  Oleh kerana itu, kita kerap nampak ada orang yang mukanya seakan-akan berlubang dan terlampau besar terutama lelaki. Jadi jangan abaikan penjagaan dari luar juga.

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee. Tidak kiralah supplement atau rangkaian skincarenya. Anda boleh terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah sejak 2013. In shaa Allah Cikta akan membantu.

Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan

1 comments:

Write comments
9 February 2018 at 19:54 delete

pori besar ni boleh menimbulkan banyak masalah pada kulit wajah

Reply
avatar