Pengalaman Kulit Muka Berjerawat Teruk Akibat Masalah Resdung Dan Cara Merawatinya Dengan Mudah Dan Berkesan.

10:38 0 Comments A+ a-


Masalah Resdung di antara penyakit yang selalu menjadi masalah kepada ramai orang di Malaysia. Ada yang sehingga sanggup menjalani pelbagai jenis rawatan untuk mengatasinya namun masih gagal untuk merawatinya. Ada yang merendah diri kerana jerawat naik diatas muka secara banyak sekaligus apabila tersalah makan.


Boleh Baca lebih lanjut mengenai masalah resdung disini

Pengalaman Kulit Muka Berjerawat Teruk Akibat Resdung

Mari kita ikuti pengalaman Puan Ummi Zainab Muhammad yang mengalami kulit muka yang berjerawat teruk akibat masalah resdung yang dihadapinya sebelum ini.


Saya Ummi Zainab Mohamad, Nama glemer di Fb Ummi Ussi (Cik Zai). Sebelum ini tak pernah kenal apakah itu Shaklee. Tak pernah tahu dan tak pernah diberitahu walaupun saya yang sangat aktif berinternet. Sehinggalah satu hari, saya ke hospital dan diperkenalkan oleh seorang Doktor. Langkah kanan gamaknya masuklah bilik No.1 dan saya menceritakan segala masalah saya kepada doctor tersebut . Tq yer doc !
.
Ok dipendekkan cerita, setelah diperkenalkan melalui flyer shaklee yang doc bagi saya tak mencuba terus sehinggalah saya tengok banyak suplemen di rumah saudara saya. So dia pulak menceritakan kebaikan Shaklee kepada saya. Ingat lagi suplemen first saya cuba adalah Alfalfa Complex.
.
Saya diberitahu Alfalfa Complex ni sesuai untuk penyakit resdung. So saya cubalah. Alhamdulilah memang menakjubkan kegatalan dimuka, hidung, lelangit, telinga kembali berkurang dan sembuh dengan sekelip mata. Kalau dulu saya peruntukkan hampir RM 300.00 untuk settle masalah resdung saya ni (facial muka, berbekam, beli batang rokok resdung) tetapi dengan Alfalfa Compex saya hanya peruntukkan RM 53.75 (harga bukan ahli) yang kuantiti sebanyak 330 biji. Bonusnya lagi masalah keputihan dan masalah dalaman saya semakin pulih dan hilang terus .. Menakjubkan !!!
.
Sejak dari sebotol Alfalfa Complex saya mula yakin bersama Shaklee. Saya semakin rajin google dan mencari input2 dan sharing/testimoni dari pengguna dan kebaikan dari suplemen shaklee.
.
Ok Settle masalah resdung & keputihan. Saya fokus untuk kecantikan kulit muka pula. Muka saya dulu teruk (kusam, bernanah,sensitif, berparut dan berjerawat) .Untuk masalah itu, saya mula mencuba set kecantikan kulit muka. Saya pernah cuba suplemen Esp, Vivix, Vitamin C, Vitamin E, Alfalfa Complex, B-Complex.Omega Guard,Herblax dan set skincare pula saya memilih Skincare Enfuselle (masa itu saya pakai sebab kulit muka teruk) sekarang dah takde jerawat saya kembali setia dengan Set SkinCare Nutriwhite (Kulit dah kelihatan normal dah). Memang banyak saya guna suplemen shaklee tetapi saya tak beli semua sekaligus la. Ada duit saya topup sikit untuk suplemen . Saya laburkan untuk diri saya sendiri. Semua BERJAYA kerana saya KOSISTEN guna selama 2 tahun.
.
Alhamdulilah, Allah dah temukan saya dengan suplemen yang sangat berkualiti dengan ujian klinikal yang terbaik dan ia sangat sesuai dengan diri saya. Tahniah untuk diri saya sendiri dan juga untuk berjuta-juta pengguna/testimoni lain yang telah berjaya bersama Shaklee.
.
Yang masih ragu-ragu dengan shaklee . Cuba dulu .. Alami sendiri.. Jangan buat andaian sebelum mencuba. Apa-apapun semoga testimoni ini memberi manfaat pada semua.

Set Cadangan Shaklee Untuk Membantu Merawat Masalah Resdung.


Alfalfa Complex

Ianya mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri
Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat daripada ekzema, resdung, alergik dan gegata. 

*Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa.

B Complex

- B6 penting bagi pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
- Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh.
- Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati.
- Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress.

Sustained Release Vitamin C

- Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect dari pengambilan drugs anti-histamin
- Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh utuk membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
- Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage iaitu Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih
- Membantu meningkatkan pertumbuhan tisu.  

Nutriferon

Membantu meningkatkan interferon semulajadi badan dan membantu menguatkan tindakbalas imun badan terutamanya jika anda bekerja dalam persekitaran yang  berhabuk, jerebu dan tidak sihat.

Sangat digalakkan untuk mereka yang telah mengalami jangkitan kuman dan mempunyai simptom resdung yang agak kronik.

Keistimewaan Vivix Shaklee.

Membantu Memperbaiki DNA.

Setiap hari, tubuh kita akan mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas disekeliling kita) yang menyebabkan proses penuaan begitu cepat berlaku. Vivix Shaklee membantu melambatkan dan melindungi sel DNA  tubuh kita serta melambatkan proses tersebut. Vivix Shaklee sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, iaini bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Membantu memperbaiki tenaga sel.

Semakin tubuh badan kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix Shaklee membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan juga sendi.

Semakin berusia, semakin kita akan rasa sakit disana dan sini, ingatan pun semakin pudar. Vivix Shaklee membantu mengembalikan keremajaan.

Kebaikan Vivix Shaklee :

- Membantu menggalakkan penuaan yg sihat – awet muda serta anti-penuaan
- Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser daripada menjadi semakin serius
- Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
- Membantu mengurangkan kompilasi diabetes atau kencing manis
- Membantu meningkatkan kesihatan arthritis serta menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
- Membantu mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - membantu merawat azhameir
- Membantu merawat penyakit parkinson
- Membantu memulihkan penyakit angin ahmar atau strok.
- Meningkatkan kesihatan imun badan
- Menggalakan kesihatan secara keseluruhan

Set Skincare Youth Sesuai Untuk Masalah Jerawat Akibat Resdung.


Luminous Gel Oil Cleanser

Ianya adalah gabungan 3 dalam 1, tidak berbuih, mempunyai pH yang seimbang, menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk tujuan menghaluskan dengan lembut, menyucikan dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya.

Bahan utama:
Vital Repair+, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan.

Perfecting Skin Toner

Membantu membebaskan kulit anda daripada sel-sel mati dan ejen pencemaran disekeliling anda. Membantu membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama campuran vitamin yang penting, polifenol dan bahan-bahan botanikal dan telah dipatenkan untuk kulit yang lebih berseri.

Bahan utama:
Vital Repair+, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan kulit.

Youth Activating Serum

Ianya mengandungi 10kali ganda bahan aktif bagi memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Ianya terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan Youth Complex yang berkesan, ianya dapat menggalakkan penghasilan kolagen serta pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda nampak dan menjadi lebih muda, mencapai keremajaan serta keserian terunggul.

Bahan utama:
Youth Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A

Age Defense Moisturiser - Spf 50

Ianya merupakan pelindung untuk kulit. Bukan sahaja daripada bahaya sinaran matahari tetapi ianya adalah pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan nutrien botani yang terkandung didalamnya membantu untuk melembapkan kulit dan menambahbaik penampilan kulit secara menyeluruh.

Bahan utama:
SPF 50, Vital Repair + Complex, Muscadine Grape Extract

Advanced Renewal Night Cream - Light

Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus digabungkan serta anti-oksida yang lain berfungsi untuk membantu menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda sedang tidur. Campuran botanikal khas membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda akan kelihatan lebih muda, licin dan cerah berseri.

Bahan utama:
Vital Repair + Complex, Schisandra Chinesis, Lotus Japonicus

Radiance C + E

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen didalam setiap kapsul yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi didalamnya berfungsi untuk membantu menegang, mencerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Radiance C+E dapat membantu mengurangkan tompok usia, melicinkan tekstur kulit serta memperbaiki tona kulit secara menyeluruh.

Malahan sarung kapsul ini juga dihasilkan berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% biodegradasi dan diforumulasikan tanpa bahan pengawet. Yang penting anda tidak perlu rasa bersalah untuk membuangnya kerana ianya tidak menyebabkan pencemaran alam sekitar dan akan mereput kerana dibuat berasaskan bahan semulajadi.

Bahan utama:
20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi.

Testimoni.



Sekiranya anda berminat atau mempunyai sebarang pertanyaan juga kemusykilan mengenai produk Shaklee. Bolehlah terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah di Malaysia sejak 2013 lagi.

Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan