Rangkaian Set Skincare Bebas Paraben Dan Merkuri 2018

22:55 0 Comments A+ a-

Kiri, kanan, depan dan belakang sekarang ini heboh memperkatakan tentang Skincare terbaru keluaran Shaklee. Mana taknya, gabungan antara sains dan kecantikan membuatkan rangkaian skincare Youth Shaklee menjadi bualan ramai.


Youth Shaklee bukan skincare biasa-biasa. Ianya telah melalui pelbagai kajian dan ujian sebelum keluar dipasaran. Cuba anda bayangkan ianya memerlukan 8tahun untuk dipasarkan. Lama bukan? Ianya adalah bagi memastikan skincare ini selamat dan berkesan digunakan.

Bahan Dalam Skincare Youth Shaklee.

Youth adalah merupakan satu revolusi dalam dunia kecantikan dan penjagaan kulit. Ini adalah kerana setiap rangkaian dalam produk Youth adalah diformulasi secara spesifik bagi menangani pelbagai faktor penuaan, samada dari segi lifestyle anda, pencemaran daripada persekitaran atau penuaan secara semulajadi.


Yang paling penting, kesemua rangkaian produk Skincare Youth ini menggunakan 100% bahan daripada tumbuh-tumbuhan botani alam semulajadi, iaitu:Polifenol Muscadine Grape berfungsi membantu melindungi dan memperbaiki DNA sel serta menghalang kerosakan kolagen dan elastin.


Lotus Japonicus Extract berfungsi membantu mengaktifkan protein yang penting untuk penjanaan semua sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.

Apple Stem Cell Extract adalah merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia. Ianya membantu mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit supaya kulit kelihatan lebih muda. Ianya juga mengekalkan serta membantu memperbaiki tisu kulit supaya anda akan kelihatan lebih berseri dan lembut lebih lama.


Schisandra Chinensis Fruit Extract berfungsi untuk membantu menyokong struktur kulit muda dan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi serta antioksidan. Secara tradisional ianya digunakan di Negara China, Jepun dan Korea bagi membantu melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit.

Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals). Ianya memberikan nutrien anti-oksida dan vitamin-vitamin penting bagi membantu menghalang radikal bebas yang boleh merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

Siapa Yang Sesuai Menggunakan Rangkaian Skincare Youth?

Rangkaian skincare Youth dari Shaklee ini sesuai untuk semua jenis kulit. Daripada berminyak, normal dan kering. Ianya juga sesuai untuk seisi keluarga daripada semua peingkat umur remaja, dewasa atau kulit matang. Tak kiralah lelaki atau wanita. Ianya telah diuji untuk kesemua umur dan ianya sangat berkesan dan selamat.

Set Skincare YOUTH.

Terdapat 6 produk utama di dalam set skincare YOUTH ini iaitu:


Luminous Gel Oil Cleanser

Ianya 3 dalam 1, tidak mengandungi buih, mempunyai pH yang seimbang, cleanser ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga bagi memperhaluskan dengan lembut, menyucikan dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya.

Bahan-bahan utama:
Vital Repair+, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan kulit.

Perfecting Skin Toner

Ianya membebaskan kulit anda daripada sel-sel mati dan ejen pencemaran dipersekitaran. Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama campuran vitamin penting, polifenol dan bahan-bahan botanikal yang telah dipatenkan untuk kulit yang lebih berseri.

Bahan-bahan utama:
Vital Repair+, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan kulit.

Youth Activating Serum

Ianya mengandungi 10kali ganda bahan aktif bagi memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Ianya terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan Youth Complex yang berkesan, ianya dapat menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda menjadi lebih muda dan mencapai keremajaan serta keserian terunggul.

Bahan-bahan utama:
Youth Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A

Age Defense Moisturiser - Spf 50

Ianya adalah merupakan perlindungan untuk kulit. Bukan sahaja daripada sinaran matahari tetapi ianya adalah pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan nutrien botani yang terkandung didalamnya membantu melembapkan kulit dan menambahbaik penampilan kulit secara menyeluruh.

Bahan-bahan utama:
SPF 50, Vital Repair + Complex, Muscadine Grape Extract

Advanced Renewal Night Cream - Light

Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus digabungkan serta anti oksida yang lain berfungsi untuk menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda akan kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

Bahan-bahan utama:
Vital Repair + Complex, Schisandra Chinesis, Lotus Japonicus

Radiance C + E

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi didalamnya berfungsi untuk membantu menegang, mencerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Radiance C+E membantu mengurangkan tompok usia, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Kapsul ini dihasilkan berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% biodegradasi dan diforumulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan-bahan utama:
20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi.

Testimoni Skincare Youth

Jelas tentang kandungan didalamnya dan bagaimana ianya berfungsi? Rakyat Malaysia sudah lama didoktrinkan untuk cantik secara drastic dan cepat dengan bahan-bahan kimia yang tidak selamat. Ianya hanya akan mencantikkan kulit dalam tempoh yang sekejap dan selepas itu kulit anda akan rosak selama-lamanya. Itukah yang anda mahu? Kulit yang nipis, breakout dan berjerawat serta berjeragat teruk? Jadilah pengguna yang bijak. Ambil tahu secara teliti kandungan didalam skincare atau supplement tersebut sebelum membuat keputusan untuk membelinya. Pilihan ditangan anda.

Set skincare Youth secara rasminya akan masuk kepasaran Malaysia pada March 2018. Sekarang tempoh bagi kami business leader untuk cantik dahulu ya.hihi. Jika anda berminat untuk preorder, boleh contact Cikta. Cikta adalah merupakan pengedar Shaklee yang sah sejak 2013 lagi.

Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan