Set Skincare Dan Cadangan Nutrisi Untuk Ibu Hamil Yang Mementingkan Keselamatan Kandungannya.

23:30 0 Comments A+ a-


Apabila telah disahkan hamil atau mengandung adalah sangat penting bagi ibu tersebut untuk menitikberatkan tentang kesihatan dan keselamatan diri dan bayi dalam kandungan daripada pelbagai aspek. Ini kerana kebanyakan perkara yang dilakukan oleh ibu, boleh mempengaruhi perkembangan dan tumbesaran bayi di dalam kandungan. 


Cuba buka mata dan lihat di sekeliling kita terdapat banyak bahan kimia yang berbahaya. Jadi, adalah menjadi tanggungjawab para ibu hamil untuk berusaha minimumkan sentuhan atau contact dengan agen bahan kimia. Antara benda yang mungkin mengandungi bahan kimia berbahaya adalah seperti:

- Makanan


- Bahan pencuci rumah dan dapur
- Alatan dan barang kegunaan harian
- Persekitaran yang tercemar
- Set penjagaan kulit muka yang anda guna setiap hari.

Bahan Kimia Di Dalam Set Skincare Atau Penjagaaan Kulit Wajah.


Antara bahan-bahan kimia yang terdapat di dalam set skincare atau penjagaan kulit wajah ialah seperti:

1. Paraben
Ianya digunakan sebagai pengawet dalam skincare dan juga deodorant. Supaya tahan lama. Selalunya dijumpai pada pesakit kanser payudara dan boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon kepada wanita.

2. Triclosan
Ianya merupakan bahan antibakteria sintetik. Merupakan sejenis pestisid dan boleh menyebabkan kanser.

3. Dioxin
Ianya juga adalah merupakan bahan antibakteria sintetik. Menyebabkan kanser, melemahkan sistem imun, kerosakan sistem saraf, keguguran, dan kecacatan kelahiran.

4. Benzoyl Peroxide
Ianya banyak terdapat dalam ubat acne atau jerawat. Menyebabkan mutagen, menyebabkan kerosakan DNA dan sel. Merengsakan mata, kulit dan saluran pernafasan.

5. Sodium Lauryl Sulfate (SLS) & Sodium Laureth Sulfate (SLES)
Ianya digunakan dalam pencuci kereta, pencuci lantai, peluntur grease pada enjin dan juga produk kegunaan peribadi yang menghasilkan buih. Menyebabkan kerosakan mata, tekanan, cirit birit, kerengsaan kulit dan lain-lain.

Pilihan Set Pencuci Muka Yang Selamat Bagi Ibu Dan Bayi Dalam Kandungan.


Mungkin tidak ramai yang mempunyai kesedaran bagi memilih untuk menggunakan skincare yang selamat, berasaskan tumbuhan semulajadi dan tanpa bahan kimia terlarang yang bahaya. Lihatlah sahaja lambakan produk kecantikan dipasaran. Hanya mementingkan keuntungan dan kecantikan dalam jangkamasa pendek sahaja.

Bagi wanita hamil, Kadangkala dalam tempoh kehamilan ini jerawat akan keluar dengan banyak, jeragat juga kelihatan, kulit jadi terlebih berminyak dan macam-macam lagi masalah kulit akibat ketidakstabilan hormone. Tetapi Anda tidak boleh sewenang-wenangnya menggunakan penjagaan kulit wajah yang mempunyai bahan kimia terlarang dan berbahaya. Ini adalah kerana ianya boleh mengakibatkan keguguran atau kecacatan bayi dalam kandungan.
Kenapa Ibu Hamil Perlu Rasa Selamat Dan Yakin Dengan Set Skincare Youth Shaklee?
Shaklee adalah syarikat yang telah menjalankan penyelidikan dan ujian klinikal selama 8 tahun untuk mencipta set skincare Youth yang terselamat dipasaran, ianya terbukti secara klinikal dapat membantu meremajakan kulit.
Keberkesanan skincare Youth dibuktikan melalui Kajian Klinikal. Ujian klinikal ini direka oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index yang mana ianya mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal.

Salah satu kajian dibuat adalah ke atas kedutan wajah (wrinkles). Skin Age Index ni mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedut itu.
Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti:-

- Kedutan dan garis-garis halus
- Saiz pori-pori
- Tona kulit
- Kelembutan kulit
- Tekstur kulit
- Pigmentasi
- Seri kulit
- Kekenduran kulit

Hasil ujian menunjukkan 100% daripada wanita yang mengikuti kajian ini kulitnya terbukti menjadi lebih muda berbanding sebelumnya, hanya dalam tempoh 7 hari sahaja dan 2/3 wanita berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun dari usia sebenar.

Set Cadangan Untuk Ibu Hamil.


Nutrisi juga merupakan keperluan asas bagi wajah yang sihat dan cerah berseri lebih-lebih lagi bagi ibu hamil atau mereka yang mempunyai kulit yang sensitif. Pemilihan nutrien yang betul, sukatan yang betul serta sesuai dengan ibu hamil juga memainkan peranan yang penting.

Testimoni Set Skincare Youth.

Sekiranya Anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee Anda boleh terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan Pengedar Shaklee sejak dari tahun 2013 lagi.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan