Stress Punca Kulit Muka Kedut Dan Cara Menyelesaikannya Dengan Berkesan.

10:28 0 Comments A+ a-


Bila sudah menginjak usia dengan anak-anak yang kian membesar, ibu-ibu dan ayah-ayah jadi lupa keperluan untuk diri sendiri. Setuju tak? Semua lebihkan anak-anak. Cari supplement pun untuk kuatkan system imunisasi anak sahaja. Diri sendiri yang selalu stress sampai tahap dahi pun dah berkedut tak perasan.


Jangan begitu. Kesihatan mental anda juga mestilah menjadi keutamaan. Anak-anak memerlukan anda untuk hidup bahagia. Kalau tak percaya balik kerja silalah lihat muka anak-anak yang sangat gembira melihat kepulangan anda. Jangan terkejut kalau ada yang siap buat tarian lagi.

Stress ini sebenarnya sangat jahat. Boleh buatkan wanita hamil keguguran, wanita yang menyusukan pun susu berkurangan, berat badan jadi tak ideal dan yang paling tak seronok stress boleh mempercepatkan proses penuaan anda. Ada yang nak tua sebelum usia ke? Nak ke berkedut muka tu?

Set Sesuai Untuk Mereka Yang Kerap Stress

Sustained Release Vitamin C


1. boleh bantu elakkan kesan daripada stress
2. berkeupayaan untuk membantu menghalang pengeluaran hormon stress.

B-Complex  


1. Juga dikenali sebagai "morale vitamins" @ "stress reliever"
2. Memang dikenali sebagai anti stress.

Yang mungkin kerap atau mudah stress, pengambilan Vitamin C & B-Complex secara konsisten in shaa Allah dapat membantu mengurangkan stress itu.

Set Skincare Youth


Set Skincare Youth Shaklee dapat membantu meremajakan kulit anda yang mungkin cepat berkedut kesan daripada kerap stress.

Mengikut kajian 100% orang yang menggunakan skincare Youth secara konsisten mendapat perubahan yang positif dalam tempoh 3 hingga 7hari. Manakala 2/3 daripada mereka rasa dan kelihatan 10tahun lebih muda daripada sebelum menggunakannya.

Skincare Youth Bebas Paraben.

Skincare Youth bebas bahan kimia berbahaya. Kebiasaannya banyak produk yang guna paraben untuk preserve sesuatu bahan skincare atau kosmetik. Ayat mudahnya, nak bagi tahan lama dan tak cepat rosak. Ya seperti yang anda semua tahu, paraben juga merupakan bahan kimia yang berbahaya jika anda menggunakannya secara rutin.

Bahaya Paraben Terutamanya Pada Wanita

1. Mengganggu fungsi sistem tubuh badan
Paraben ini menyerupai hormon dan ianya boleh menggangu fungsi sistem endocrine . Ianya juga boleh menyebabkan kerosakan kepada sistem badan seperti tiroid, ovari, hypothalamus dan juga sistem peranakkan lelaki.

2. Penyumbang penyakit breast cancer
Penghasilan hormon estrogen yang tidak normal akan meransang kanser payudara. Penyerapan paraben boleh mengalakkan penghasilan estrogen yang tidak normal. Ini juga boleh dijadikan alasan yang cukup besar untuk anda menjauhi produk yang mengandungi paraben.

Mengikut kajian salah seorang pakar Oncology di England, beliau menjumpai 18 daripada 20 sel-sel pesakit kanser mengandungi paraben.

3. Memasuki saluran darah
Ianya berupaya memasuki salur darah walaupun anda fikir ianya hanyalah sapuan diatas kulit. Paraben yang diambil melalui kulit atau sapuan adalah lebih pekat berbanding melalui minuman iaitu sebanyak 10 kali ganda.

4. Allergi dan ruam pada kulit
Sekiranya mempunyai kulit yang sensitive, paraben akan menyebabkan reaksi allergi dan ruam pada kulit. Kebanyakkan produk penjagaan kulit mendakwa ianya adalah selamat untuk kulit sensitive walaupun mengandungi paraben. Walaupun penggunaan paraben dalam kuantiti yang amat rendah, tetapi dalam jangkamasa yang panjang boleh menyebabkan masalah kulit yang serius.

Berbeza dengan skincare Youth, yang menggunakan phenoxyethemol. Ianya naturally ada didalam green tea. Lagi efektif untuk halang bakteria membiak lebih-lebih lagi dalam produk semulajadi berasaskan air atau gel.

Biasanya industrial suka guna paraben sebab ianya murah. extract dari green tea phenoxyethemol ini mestilah lebih mahal berbanding dengan paraben. Jadi Skincare Youth adalah selamat, berkesan dan semulajadi serta diperakui bebas bahan kimia merbahaya, sesuai dengan Shaklee yang memang terkenal hidup harmoni dengan alam semulajadi.

Skincare Youth ini akan keluar dipasaran Malaysia mac ini. Anda boleh membuat pre-order dengan terus menghubungi Cikta. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan tentang skincare dan supplement Shaklee bolehlah terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah di Malaysia sejak 2013 lagi.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan