Tips Mengelakkan Masalah Jerawat Pasir Secara Semulajadi Tanpa Bahan Kimia Bahaya Dengan Mudah Serta Berkesan.

09:45 0 Comments A+ a-


Masalah Jerawat pasti membuatkan kita tidak selesa dan menyebabkan kurang keyakinan diri. Tidak kiralah lelaki atau perempuan masalah jerawat tidak mengira jantina.


Jenis-Jenis Jerawat

Sebenarnya jerawat mempunyai banyak jenis, Antara jenis yang biasa dialami adalah seperti:

1. Jerawat Batu
2. Jerawat Biasa
3. Jerawat Pasir


Kali ini Cikta ingin berkongsi serba sedikit mengenai jerawat Pasir. Jerawat pasir adalah jenis jerawat dengan ukuran sangat kecil dan tumbuh dalam jumlah yang banyak. Jerawat ini kebiasaannya akan tumbuh di dahi, di pipi, juga di punggung. Jerawat pasir sangat mengganggu penampilan Anda. Selain itu, tekstur kulit juga akan menjadi kasar disebabkan jerawat ini.

Punca Jerawat Pasir

Seperti yang kita tau, faktor tumbuhnya jerawat jenis ini sebenarnya mempunyai pelbagai punca dan faktor tetapi antara punca yang utama dan selalu menyebabkan jerawat adalah kerana:

1. Penggunaan Kosmetik Yang Tidak Sesuai
Penggunaan produk kosmetik yang tidak sesuai boleh menyumbang kepada jerawat jenis ini terutamanya produk kosmetik yang mempunyai kimia yang berbahaya yang mana mungkin menjadikan kulit anda sensitif.

2. Keadaan Hormon Yang Tidak Stabil
kabiasaannya berlaku kepada golongan remaja dan ibu-ibu mengandung yang mana golongan ini mengalami perubahan hormon atau hormon tidak stabil

3. Mengabaikan Kebersihan Kulit
Kulit yang sering terdedah kepada persekitaran yang tidak bersih seperti habuk dan asap juga menyumbang kepada masalah jerawat pasir sekiranya tidak dibersihkan mengikut kesesuaian.

4. Pengambilan Ubat Tertentu

5. Tabiat memicit Jerawat
Tabiat ini boleh menyebabkan kuman pada jerawat tersebut berpindah kepada permukaan lain jika tidak dibersihkan dengan betul selain menyebabkan parut jerawat.

6. Cara mencuci muka salah


Mencuci muka perlu sekurang-kurangnya 2 kali sehari dengan melakukan urutan keatas pada seluruh muka bukan sekadar membersihkan muka dengan mencuci muka dan bilas. Urutan keatas adalah kerana pori kita menghadap kebawah, dengan urutan keatas dapat membersihkan hingga ke dalam pori.

7. Liang pori tersumbat
Liang pori yang tersumbat dengan jumlah yang banyak inilah yang membentuk jerawat pasir. Pemakaian bedak atau alas mekap mestilah di buat secara daripada atas ke bawah supaya liang pori tidak tersumbat.

Cara Boleh Dibuat Bagi Mengelakkan Masalah Jerawat Pasir.

Antara cara yang boleh dilakukan untuk mengelakkan masalah jerawat pasir adalah seperti:

1. Minum air kosong secukupnya (mengikut keperluan badan)
2. Bersenam secara konsisten untuk melancarkan peredaran darah
3. Mencuci muka dengan cara yang betul sekurang-kurangnya 2 kali sehari
4. Elakkan tabiat memicit jerawat
5. Elakkan menyentuh muka dengan tangan yang tidak bersih
6. Amalkan pengambilan makanan berkhasiat seperti buah-buahan & sayur-sayuran yang mempunyai kandungan vitamin serta elakkan makanan bermiyak secara berlebihan

Set Radiant 4 Penyelamat Kulit.Energizing Soy Protein (ESP)

Berfungsi bagi membantu mencantikkan kulit dari dalam. Daripada soya Non-GMO iaitu sumber protein berkualiti yang berfungsi membantu dalam pembinaan sel yang sihat. Bila sel baru yang sihat dihasilkan jeragat akan memudar dan hilang.

GLA Complex
Untuk membantu kulit bebas daripada cela. Ianya membantu melembabkan kulit dan menyelesaikan masalah berkaitan hormon.

Collagen Powder
Berfungsi untuk membantu menjadikan kulit lebih muda. Apabila usia telah meningkat collagen yang dihasilkan dalam badan akan makin berkurangan jadi ianya membantu memberi kesan kepada kulit supaya lebih anjal dan tegang.

Sustained Release Vitamin C
Berfungsi untuk menjadikan kulit lebih berseri-seri . Ianya membantu melindungi kulit daripada pencemaran serta kerosakan akibat radikal bebas disekeliling kita.


Testimoni.
Set SkinCare Youth Bebas Cela.


Rangkaian skincare Youth yang bakal dipasarkan March ini adalah produk penjagaan kulit  daripada Shaklee yang akan menggantikan rangkaian skincare Nutriwhite dan Enfuselle. Ini akan membuatkan ramai wanita tidak dapat tidur malam dengan tenang.


Skincare Youth adalah merupakan produk yang lebih bagus daripada semua produk kecantikan dipasaran. Ianya mengambil masa selama 8tahun untuk dihasilkan. Lama kan 8tahun? Ini adalah untuk memastikan Ianya yang terbaik diantara yang terbaik. Makan masa lama sedikit tidak mengapa, janji pengguna puas hati.

Skincare Youth hanya mengandungi kandungan semulajadi, tanpa sebarang bahan pengawet, bebas daripada bahan kimia dan dijamin 100% BERKESAN. Kajian menunjukkan 100% orang yang telah mencuba Youth ini akan mengalami perubahan dalam 3 hingga 7hari. Dan 2/3 daripada mereka yang mencuba nampak muda 10tahun dari usia sebenar. Jom try.

"100% PROVEN WITHOUT COMPROMISE"

Testimoni Youth.


Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan berkenaan produk Shaklee. Sila hubungi Cikta. Cikta adalah pengedar shaklee yang sah sejak 2013.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan