10 Sebab Utama Surirumah Kena Buat Bisnes Shaklee Sebagai Pendapatan 2018

19:30 2 Comments A+ a-


Hidup sebagai surirumah ini sangat mencabar. Mana tidaknya sudahlah disaji dengan kerja yang berlambak dan tidak pernah habis, untuk membeli barang semurah RM1 sahaja pon kena tunggu si suami yang menghulur. Alhamdulillah jika dapat suami yang memahami.


Mungkin tiada salahnya bergantung kepada suami. Yalah tugas mencari rezeki dan memberi nafkah jika dalam Islam pun memang tanggungjawab si suami. Tapi pernahkah kita fikir atau bayangkan jika terjadi sesuatu yang tidak diingini kepada suami kita. Apakah nasib kita terutamanya nasib anak-anak yang masih kecil.

Mahu Berniaga Tapi Bagaimana?

Cikta tahu ramai surirumah yang terbuka hatinya untuk mencari pendapatan sampingan untuk membantu ekonomi keluarga, membantu suami dalam menyediakan keperluan harian dan menyediakan simpanan pelajaran anak-anak. Tapi seringkali yang menjadi persoalannya dimana ingin mencari modal untuk berniaga? perniagaan apa yang tidak memerlukan kita untuk meninggalkan anak-anak? Perniagaan yang mudah dari rumah.

Live Video Dari Facebook Master Haji Roslan Ghazali

Siapa tak kenal dengan Master Haji Roslan Ghazali ini sangat-sangatlah rugi. Cikta suka mengikuti segala nasihat-nasihatnya untuk terus berjaya dalam bisnes mahupun kehidupan. Beliau telah 25tahun berbisnes Shaklee. Lama kan?

10 Sebab Utama Kena Buat Bisnes Shaklee

Cikta amat tertarik dengan perkongsian beliau kali ini mengenai 10 sebab utama kenapa kena buat bisnes Shaklee ini. Ini merupakan asas untuk memulakan bisnes Shaklee. Jika asas tidak kukuh, tak Nampak sebab ang besar kenapa kita perlu teruskan bisnes Shaklee ini, kita akan payah untuk berjaya sebab kita tidak semangat. Antara sebab utamanya:

1. Kesihatan.

Kesihatan adalah point utama kebanyakkan orang makan supplement Shaklee dan buat bisnes Shaklee. Ramai mendaftar ahli untuk mendapatkan harga ahli ang jauh lebih rendah berbanding harga runcit.

Masa muda kita mungkin tak rasa sakit, tetapi gaya pemakanan dan hidup zaman sekarang ini adalah isu yang sangat penting. Kalau dulu kita selalu dengar istilah mati tua. Tetapi lain dengan keadaan sekarang ang rata-ratanya orang muda juga telah ramai menghidapi penyakit kronik.


Shaklee merupakan syarikat peneraju dalam bidang pemakanan kesihatan. Rata-rata yang mengalami sakit buah pinggang adalah disebabkan ubat-ubatan, pemakan iaitu seperti pewarna dan perasa tambahan dan juga supplemen atau makanan tambahan. Oleh kerana itulah Anda perlu memilih Shaklee sebagai makanan tambahan. Ini adalah kerana supplement Shaklee diuji secara klinikal dan tidak pernah sekalipun kes sakit buah pinggang dilaporkan oleh pengamalnya. Ini menunjukkan supplement Shaklee selamat.

2. Pendapatan.


Selain kualiti produk, Shaklee menediakan system perniagaan yang adil dan bukannya system pyramid. Dimana downline tidak terikat dibawah upline dan siapa yang lebih gigih berusaha akan mendapat pendapatan lebih. Pendapatan di dalam Shaklee adalah unlimited.

3. Keluarga.


Kita perlulah memikirkan tentang simpanan diri sendiri, suami dan yang paling penting anak-anak. Bisnes Shaklee ini dapat membantu kita mempunyai simpanan untuk keluarga kita diwaktu diperlukan.

4. Shaklee Syarikat Kukuh


Syarikat Shaklee adalah syarikat yang kukuh. Ianya sudah lama dipasaran. Mempunyai ‘History dan Quality’. Syarikat gergasi yang telah diwarisi oleh 3 generasi.

5. Landmark Study


Shaklee bukan sekadar memberi janji dan omongan kosong tentang kualiti supplementnya. Ini dibuktikan dengan melalui ujian yang btelah dijalankan keatas mereka yang mengamalkan supplementnya selama 20tahun keatas. Ianya ialah landmark study.

Landmark study ini bukti Shaklee adalah selamat dimakan dan diamalkan dalam jangkamasa yang panjang.

6. Legacy.

Bisnes Shaklee ini bisnes yang boleh diwarisi oleh anak-anak dan keluarga. Ianya bukan bisnes orang lain, tetapi bisnes kita sendiri.

7. Bantu Orang.


Kita boleh membantu orang melalui produk yang berkualiti, perniagaan yang kukuh, ilmu yang baik dan wang. Berikan apa ang orang lain ingin capai dalam hidup mereka.

8. Hadiah Untuk Orang Tersayang.

Contohnya hadiahkan pakej umrah yang diberi oleh Shaklee kepada suami, ibubapa atau anak-anak. Di Shaklee kami diajar untuk selalu memikirkan orang lain daripada asyik memikirkan diri sendiri sahaja. Ianya sebagai “Gift Of Life”

9. Bisnes Yang Terbukti (Proven Business)

Didalam Shaklee, siapa yang bertahan lebih lama dia akan mendapat banak kelebihan dan keuntungan. Memerlukan istiqamah, yakin dan buat cara yang betul mengikut apa yang diajarkan oleh mentor. In shaa Allah boleh berjaya.

10. Potensi Anda Dibayar Oleh Syarikat.


Contohnya apabila kita bekerja di suatu syarikat, macamana bagus pun kerja kita kalau boss atau majikan tidak sukakan kita, kita takkan kemana. Tetapi berbeza di dalam bisnes Shaklee. Setiap keuntungan yang kita buat, usaha kita, sesi choaching kita dibayar oleh Shaklee tanpa memilih kasih.

Mari Sertai Kami.


Jadi masih memikirkan bisnes yang sesuai dengan anda sebagai surirumah? Masih risau tentang modal? Masih mencari bisnes yang sesuai untguk menambah baik ekonomi keluarga? Mari sertai Shaklee di bawah Celikvitamin Group.

Kita Semua Boleh Pergi Lebih Jauh


Kami di Celikvitamin Group mengamalkan system mentoring dan bukan sekadar coaching biasa. Kami sebagai leader akan sedaya upaya akan memastikan anak-anak buah kami berjaya bersama-sama kami.

Jadi anda tidak perlu risau dan membayangkan betapa susahnya untuk menjual produk Shaklee ini. In shaa Allah pelanggan yang akan mencari anda. Dengan pemasaran yang baik serta dibantu dengan produk yang berkualiti tinggi, in shaa Allah kita semua boleh pergi lebih jauh.


Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan tentang peluang menjana pendapatan atau mengenai produk Shaklee. Anda boleh terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah sejak 2013 lagi.Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan

2 comments

Write comments
Fatin Diana
AUTHOR
3 May 2018 at 07:15 delete

lumayan eh buat duit dgn shaklee

Reply
avatar