Cara Mengatasi Masalah Tangan Mengelupas Akibat Alahan Atau Allergik Sabun Pencuci Pinggan Dengan Mudah Dan Berkesan

02:01 0 Comments A+ a-

Tak semua orang akan mengalaminya. Tapi bagi yang mempunyai kulit sensitive pastinya selalu menghadapi masalah kulit tangan ang mengelupas akibat daripada alah dek sabun pencuci pinggan yang digunakan.
Dah jadi ibu, dan mungkin surirumah. Takkanlah mahu di abaikan sahaja pinggan yang menimbun di singki, Betul kan? Silap-silap jadi umpatan makcik-makcik bawang.


Tahukah anda kenapa tangan boleh jadi allergik sebegitu dengan sabun pencuci pinggan? Sebab utamanya adalah bahan kimia yang terkandung di dalam pencuci pinggan tersebut. Sebenarnya anda mempunyai pilihan untuk mencari pencuci pinggan yang lembut pada tangan dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya serta menjimatkan wang seperti Puan Salwa ni.


Selain dari dapat menyelesaikan masalah tangan yang menggelupas, kasar dan gatal dek alahan kepada kandungan kimia yang terdapat dalam kebanyakkan pencuci pinggan, ibu-ibu juga dapat berjimat dengan menggunakan pencuci pinggan ini, ini kerana ianya lebih pekat. Hanya perlu menggunakan beberapa titis sahaja untuk mencuci pinggan yang banyak.


Dan yang paling best sekali, ianya boleh digunakan untuk mencuci botol susu anak sekali dan tak perlu dah nak beli pencuci lain. Senang dan jimat bukan?

Istimewa Pencuci Pinggan Semulajadi Ini


Pencuci pinggan kebiasaannya mengandungi surfaktan yang berasaskan petrolium dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan Sodium Dedecylbenzensulfonate. Bahan-bahan inilah yang boleh mengakibatkan kerengsaan pada kulit dan mata. Berbeza dengan Dish Wash Concentrate kerana ianya tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan lebih berbahaya yang lain. Keistimewaan lain:

1. Selamat
Dish Wash Concentrate adalah sangat selamat kepada isi rumah anda kerana ianya tidak mengandungi bahan bertoksik, hipoalergenik, tidak mengandungi klorin, lembut pada tangan, mempunyai pH yang seimbang serta tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.

2. Berkesan
Dish Wash Concentrate juga sangat berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak kerana kepekatannya menyebabkan kita hanya memerlukan beberapa titisan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak serta mempunyai buih yang banyak.

3. Mesra Alam
Dish Wash Concentrate mempunyai ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa, menggunakan biorosot, tanpa fosfat, botolnya boleh dikitar semula, tidak mengandungi bahan pewarna dan selamat untuk sistem septik dan pembentungan.

Testimoni


Rangkaian Penjagaan Rumah Yang SelamatSelain daripada Dish Wash Concentrate ini, Shaklee juga mempunyai rangkaian penjagaan rumah yang selamat dan berkualiti untuk memperbaiki kehidupan kita akan datang.

Sekiranya Anda berminat bertanyakan lebih lanjut tentang rangkaian penjagaan rumah Shaklee. Boleh terus menghubungi Cikta. Cikta adalah pengedar Shaklee Malaysia yang sah sejak 2013 lagi.Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan