Kesan Bahaya Sinaran Matahari uv Kepada Kulit Jika Terdedah Terlalu Lama

08:55 1 Comments A+ a-

Selalu Cikta Nampak status update di Facebook tentang hobi berenang, marathon, berjogging, hiking dan banyak lagilah. Seronok tengok bila ramai dah mula sedar delain daripada mengamalkan pemakanan yang sihat, gaya hidup juga perlu diubah. Aktiviti outdoor ini sangat mencabar fizikal dan membuatkan badan sihat dek kerana setiap hari peluh keluar mencurah-curah. Tapi ada sesuatu yang Cikta nak pesan kepada penggemar aktiviti outdoor dan lasak ini. Ianya mengenai bahaya sinaran matahari yang mengandungi Ultra Violet (uv) sekiranya kita terlalu terdedah kepadanya.


Mari lihat video di bawah :


3 jenis cahaya ultra violet (uv) yang boleh merosakkan kulit:

UvA (Aging) – Ianya meresap dan mempercepatkan proses penuaan. Dan anda akan kelihatan cepat tua daripada umur sebenar.

UvB (Burn) – Ianya membuat anda kelihatan seperti terbakar atau sunburn.

UvC (Cancer) – Jika anda terlalu lama terdedah dibawah teriknya sinaran matahari anda berisiko untuk menghidapi kanser kulit akibat kerosakan kulit yang teruk.

Rangkaian Set Skincare Youth Shaklee Ada Penyelesaiannya.


Aktiviti outdoor ini juga akan menyebabkan kulit anda Nampak berminyak kerana sebum mengeluarkan minyak secara berlebihan. Jangan risau. Set Skincare Youth adalah jalan penyelesaiannya. Dengan rangkaian set skincare yang mudah diamalkan dan bebas daripada bahan tercemar serta bahan kimia berbahaya masalah kulit anda akan dapat diselesaikan.

AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50


Ini anda wajib ada! Dengan Age Deense Moisturizer – SPF 50 anda tidak perlu risau untuk meneruskan hobi atau aktiviti anda. Ianya merupakan perlindungan untuk kulit anda, lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Ianya juga melindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.

Bahan-bahan Utama
SPF 50, Vital Repair+® Complex, Muscadine Grape Extract

Testimoni Skincare Youth


Sekiranya Anda berminat bertanyakan lebih lanjut tentang skincare Youth Shaklee. Boleh terus menghubungi Cikta. Cikta adalah pengedar Shaklee Malaysia yang sah sejak 2013 lagi.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan

1 comments:

Write comments
Noraizah Mohd
AUTHOR
11 March 2018 at 01:28 delete

bagusnya youth ni kan . 100% semulajadi . yakin kita nak guna

Reply
avatar