Pencuci Dan Penjagaan Muka Untuk Lelaki Supaya Kulit Lebih Sihat, Bebas Jerawat Atau Jeragat Serta Mudah Dan Selamat Digunakan

08:10 0 Comments A+ a-


Zaman sekarang ini, bukan sahaja perempuan yang inginkan kulit yang sihat dan cantik. Malah kaum lelaki juga tak kurang hebatnya. Juga turut mementingkan aspek tersebut. Kini semua lelaki telah sedar bahawa penjagan kulit wajah itu adalah sangat penting lagi-lagi dizaman pencemaran yang sangat membimbangkan ini.


Kulit muka adalah bahagian yang sangat penting untuk dijaga kerana ianya punca menjadikan kita lebih berkeyakinan apabila berdepan dengan orang ramai. Banyak jenama penjagaan kulit wajah yang ada dipasaran, tapi harus diingatkan, bahawa anda perlulah cakna dengan bahan-bahan yang terkandung didalamnya. Ramai yang mengambil kesempatan untuk mengaut keuntungan tanpa memikirkan kesan dan bahayanya kepada orang lain. Bahan-bahan kimia bahaya yang kebiasaannya digunakan dalam produk kecantikan atau penjagaan kulit wajah adalah seperti merkuri, hydroquinone dan banyak lagi. Tetapi yang paling basic adalah paraben. Ada yang kata paraben ini tidak bahaya pun, tapi ramai juga yang alah dengannya. Jika ada skincare atau penjagaan kulit untuk wajah yang selamat dan diperbuat daripada 100% bahan semulajadi, kenapa perlu yang was-was. Bukan?


Anda masih tercari-cari rangkaian penjagaan kulit muka atau paling asas pencuci muka yang sesuai untuk kulit muka anda? Buntu sudah pelbagai jenis produk digunakan tetapi masih sama? Jangan risau kini Shaklee tampil dengan rangkaian skincare Youth yang dijamin 100% semulajadi.

Skincare Youth Terjamin Keselamatan dan Keberkesanannya.


Skincare Youth ini mengambil masa selama 8tahun untuk dikeluarkan di pasaran. Mungkin ramai yang tertanya-tanya, kenapa perlu 8tahun? 8tahun bukanlah masa yang singkat. Sedangkan banyak produk berjenama diluar sana yang tidak perlu mengambil masa yang lama untuk dikeluarkan. Ini adalah bukti Shaklee bukanlah mahu mengambil untung sahaja. Malahan produk skincare Youth ini juga menjalani ujian klinikal.


100% daripada yang mencubanya mendapat perubahan dalam masa 3 hingga 7 hari dan 2/3 daripadanya mendapati kulit wajahnya muda 10tahun daripada sebelum menggunakannya. Serious! Ini semua based on ujian dan kajian yang dijalankan.


Set Skincare Youth Buatkan Kulit Anda Sihat Dan Bebas Jerawat serta Jeragat.

Terdapat 6 produk utama di dalam rangkaian set skincare YOUTH ini iaitu:


Luminous Gel Oil Cleanser

Ianya merupakan 3 dalam 1, tidak mengandungi buih, mempunyai pH yang seimbang, cleanser ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhaluskan lembut, menyucikan dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya.

Bahan-bahan utama:
Vital Repair+, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan kulit.

Perfecting Skin Toner

Ianya berfungsi membebaskan kulit anda daripada sel-sel mati dan ejen pencemaran dipersekitaran. Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama campuran vitamin penting, polifenol dan bahan-bahan botanikal yang telah dipatenkan untuk kulit yang lebih berseri.

Bahan-bahan utama:
Vital Repair+, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan kulit.

Youth Activating Serum

Ianya mengandungi 10kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Ianya terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan Youth Complex yang berkesan, dapat menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda menjadi lebih muda dan mencapai keremajaan serta keserian terunggul.

Bahan-bahan utama:
Youth Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A

Age Defense Moisturiser - Spf 50

Ianya merupakan perlindungan untuk kulit. Bukan sahaja daripada sinaran matahari tetapi ianya adalah pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan nutrien botani yang terkandung didalamnya membantu melembapkan kulit dan menambahbaik penampilan kulit secara menyeluruh.

Bahan-bahan utama:
SPF 50, Vital Repair + Complex, Muscadine Grape Extract

Advanced Renewal Night Cream - Light

Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus digabungkan serta anti oksida yang lain berfungsi untuk menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda akan kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

Bahan-bahan utama:
Vital Repair + Complex, Schisandra Chinesis, Lotus Japonicus

Radiance C + E

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi didalamnya berfungsi untuk membantu menegang, mencerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Radiance C+E berfungsi membantu mengurangkan tompok usia, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Kapsul ini juga dihasilkan berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% biodegradasi dan diforumulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan-bahan utama:
20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi.

Testimoni Skincare Youth
Sekiranya Anda berminat bertanyakan lebih lanjut tentang skincare Youth Shaklee. Boleh terus menghubungi Cikta. Cikta adalah pengedar Shaklee Malaysia yang sah sejak 2013 lagi

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan