Rangkaian Pencuci Dan Penjagaan Muka Selamat Untuk Psoriasis

10:37 0 Comments A+ a-


Rasa rendah diri, malu, tertekan dan terasing antara perasaan yang dialami pesakit kulit psoriasis. Untuk maklumat lanjut mengenai penyakit psoriasis dan vitamin yang patut diambil oleh psoriasis boleh baca di SINI. Apabila penyakit ini menyerang, perasaannya seperti tidak mahu langsung keluar berjumpa orang ramai.


Keadaan kulit pesakit yang menderita kerana masalah ini akan menjadi berbintik atau membengkak, bertompok merah dan kulit pada bahagian berkenaan menebal serta keras. Adakalanya tompokan sel ini berubah menjadi hitam akibat kehadiran melanin.

Dan dalam masa beberapa hari, kulit yang menebal itu menjadi tua dan apabila sel mati, ianya akan tertanggal sendiri sebagai kepingan putih berkilat. Bahagian kulit yang menebal ini juga akan terasa gatal dan panas seolah-olah terbakar. Sangat tidak selesa dibuatnya.

Untuk pemilihan penjagaan kulit tak kiralah kulit muka atau badan, pesakit psoriasis tidak boleh memakai skincare atau body care sembarangan. Ini kerana jika terdapat bahan kimia berbahaya di dalamnya teruk kulit mereka nanti.

Youth Is Hope.

Boleh dikatakan begitu. Kerana Youth tidak mengandungi kimia berbahaya, ianya mempunyai CLINICAL PROVEN dan bukannya bersandar kepada pengalaman atau testimony mereka yang telah menggunakannya sahaja. Waima paraben yang kebiasaannya digunakan dalam produk kecantikan atau penjagaan kulit yang berfungsi sebagai pengawet dan membuat sesuatu produk itu tahan lebih lama juga tidak terdapat di dalam Youth.


Youth mengambil masa selama 8tahun untuk dihasilkan. Ianya tak lain tak bukan atas faktor keberkesanannya kepada pengguna dan keselamatan kandungan yang terdapat didalamnya.

Bahan Dalam Skincare Youth Shaklee.

Skincare Youth adalah merupakan satu revolusi dalam dunia kecantikan dan penjagaan kulit. Ini adalah kerana setiap rangkaian dalam produk Youth adalah diformulasi secara spesifik bagi menangani pelbagai faktor penuaan, samada dari segi lifestyle anda, pencemaran daripada persekitaran atau penuaan secara semulajadi.

Yang paling penting, kesemua rangkaian produk Skincare Youth ini menggunakan 100% bahan daripada tumbuh-tumbuhan botani alam semulajadi, iaitu:


Polifenol Muscadine Grape berfungsi membantu melindungi dan memperbaiki DNA sel serta menghalang kerosakan kolagen dan elastin.


Lotus Japonicus Extract berfungsi membantu mengaktifkan protein yang penting untuk penjanaan semua sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.


Apple Stem Cell Extract adalah merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia. Ianya membantu mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit supaya kulit kelihatan lebih muda. Ianya juga mengekalkan serta membantu memperbaiki tisu kulit supaya anda akan kelihatan lebih berseri dan lembut lebih lama.


Schisandra Chinensis Fruit Extract berfungsi untuk membantu menyokong struktur kulit muda dan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi serta antioksidan. Secara tradisional ianya digunakan di Negara China, Jepun dan Korea bagi membantu melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit.

Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals). Ianya memberikan nutrien anti-oksida dan vitamin-vitamin penting bagi membantu menghalang radikal bebas yang boleh merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

Testimoni


Anda berminat mencuba skincare outh yang bebas daripada 2500 jenis bahan kimia berbahaya serta 1500 bahan tercemar atau untuk sebarang pertanyaan mengenai Supplement Shaklee yang boleh memperbaiki keadaan penyakit psoriasis anda. Anda boleh menghubungi Cikta. Cikta merupakan Pengedar Shaklee yang sah di Malaysia sejak 2013 lagi.


Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan