2 Cara Untuk Memulihkan Badan Yang Lumpuh Akibat Strok Dengan Selamat Dan Berkesan.

10:58 0 Comments A+ a-


Pernah tak terlintas di fikiran sekiranya diri sendiri atau orang yang tersayang diserang penyakit yang dinamakan strok. Adakah kita akan membiarkan sahaja atau berusaha untuk ikhtiar membantu?


Mungkin ramai yang sudah tahu apa itu penyakit strok atau dalam bahasa lain serangan angin ahmar. Entry kali ini Cikta mahu berkongsi serba  sedikit tentang penyakit Strok ini dan produk yang mungkin dapat membantu pesakit untuk sihat semula. Dan Cikta berharap mudah-mudahan artikel Cikta ini dapat membantu member sedikit sebanyak maklumat kepada mereka yang memerlukan. In shaa Allah.

Strok adalah merupakan suatu gangguan fungsi otak yang terjadi secara mendadak, ianya disebabkan oleh gangguan pembuluh darah di otak dan hakikat yang perlu kita tahu adalah strok ini boleh mengakibakan kematian. 

Jenis-jenis Strok.

1.   Ischemic


Stroke jenis ini akan terjadi apabila salur darah ke otak tersumbat. Salur darah ini tersumbat kebiasaannya disebabkan oleh ketulan darah atau apabila ada arteri yang mula sempit kerana dipenuhi dengan kolestrol dan benda-benda berlemak lain yang melekat pada dinding salur darah.

2.   Hemorrhagic


Stroke hemorrhagic ini pula berlaku disebabkan salur darah pecah, darah terkeluar dari salur darah dan membunuh sel otak. Punca utama adalah tekanan darah tinggi.

Apabila di serang stroke, kebiasaannya sebelah badan pesakit akan lumpuh. 
Jika bahagian otak sebelah kanan yang diserang stroke:
1. Bahagian badan sebelah kiri akan lemah dan mungkin ada yang lumpuh
2. Mengalami masalah penglihatan dan masalah ingatan
Dan jika bahagian otak sebelah kiri yang diserang stroke:
1. Bahagian badan sebelah kanan akan lemah
2. Mengalami masalah untuk membaca, bercakap dan menyelesaikan masalah.
Cara Pulihkan Badan Lumpuh Akibat Stroke

Selain konsisten dengan ubat yang diberi oleh doktor, terdapat 2 cara lain yang sangat membantu dan bagus untuk di amalkan bagi ikhtiar memulihkan bahagian badan yang lemah atau lumpuh akibat stroke.
1.   Senaman


Untuk memastikan tangan dan kaki pesakit kembali bergerak, pesakit digalakkan rajin melakukan senaman yang ringan. Apabila rajin membuat pergerakan, otot yang lemah akan menjadi kuat dan pengaliran darah akan bertambah lancer in shaa Allah.
Menurut kajian, senaman juga dapat membantu dalam mengurangkan kemurungan yang dihadapi oleh pesakit stroke. Digalakkan penjaga kepada pesakit stroke untuk membantu pesakit menggerakkan anggota badan yang lemah. Tapi pastikan anda rujuk doktor sebelum melakukan senaman ringan.
2.   Vivix sebagai makanan tambahan


Bagaimana Vivix Boleh Membantu Memulihkan Stroke?

1) Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sel dari peringkat DNA yang typo, rosak,mati, abnormal akibat serangan berjuta-juta perosak setiap hari
2) Vivix membantu mengaktifkan semula sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot oleh itu  mengalakkan sel menjadi sihat semula
3) 4 bahan utama yang terkandung didalamnya membantu menggalakkan pertumbuhan semula mitokondria (iaitu penjana tenaga) dalam setiap sel tubuh kita
4) Ramuan Vivix adalah 10 kali ganda lebih kuat dari resveratrol yang sangat membantu keutuhan sel dan meningkatkan hayat sel
5) Vivix membantu menurunkan kolestrol dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolestrol LDL(Kolestrol jahat). Oksidasi LDL ini menyebabkan serangan kardiovaskular dan jantung
6) Ramuan Vivix sangat tinggi anti-oksidan yang membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh
7) Ramuan Vivix sangat membantu dalam pengawalan tekanan darah, menurunkan kolestrol malah membantu dalam pengekalan berat badan ideal

Jadi jangan cepat putus harapan. Banyakkan berdoa dan berusaha sambil berikhtiar untuk mendapatkan kesembuhan semula. Dan yang paling penting tawakal kepada Allah. Allah yang akan menyembuhkan segala penyakit di dalam dunia ini. Hanya dengan izinNya. Anda boleh menonton video testimoni ini. In shaa Allah ianya membantu jika anda memerlukan.

Sekiranya anda ingin membeli Vivix Shaklee secara terus boleh klik disini :

Dan jika anda mempunyai sebarang soalan atau pertanyaan tentang Vivix atau produk Shaklee yang lain. Anda boleh menghubungi Cikta. Jangan risau Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah. Anda juga mungkin dapat jimat dengan mendaftar ahli secara percuma. Tanya Cikta.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan