Cara Berkesan Merawat Jerawat Batu Tanpa Bahan Kimia Bahaya

11:09 0 Comments A+ a-


Kulit yang licin dan menawan pastinya menjadi idaman setiap orang. Tapi kita tidak boleh lari daripada masalah yang kita sendiri tidak mahukan. Contohnya masalah jerawat yang bermaharajalela di permukaan wajah. Ini mungkin akan membuatkan kita jadi tidak confident untuk berdepan dengan masyarakat.


Jerawat ada pelbagai jenis. Tapi yang satu ni memang menyeksakan. Jerawat batu, pernah dengar? Pernah kena? Sakit dia mashaAllah. Seriously seksa. Sudahlah bernanah didalamnya, membengkak, berdenyut-denyut pula. Rasa nak menangis pon ada. Cuba bayangkan ianya memang kerap menjadi penghuni dimuka anda. Apa yang anda akan lakukan?


Jerawat Batu Berkaitan Dengan Hormon.

Jerawat batu ini kebiasaannya terjadi disebabkan oleh masalah hormon yang tidak seimbang. Hormon yang tidak seimbang akan menyebabkan kilang minyak dibawah lapisan kulit kita akan menghasilkan minyak yang banyak. Keadaan ini dikenali sebagai overactive sebaceous glands iaitu dimana kalenjar minyak menghasilkan sebum (minyak) yang luar biasa banyaknya.


Sebum kebiasaannya akan melalui folikal (liang bulu roma) dan jika terlalu banyak, ianya akan menyebabkan masalah liang roma tersumbat. Apabila liang roma telah tersumbat, ianya akan mula mengembang dan membengkak.
Mereka yang mempunyai jenis liang pori yang kecil, minyak yang tersumbat akan membentuk Whitehead dan jika sebaliknya, ianya akan membentuk Blackhead.
Sebum itu sendiri sebenarnya merupakan makanan kepada bakteria iaitu penyebab jerawat. Bakteria penyebab jerawat dikenali sebagai  Propionibacterium acnes bacteria. Kemudiannya, pori-pori yang tersumbat ini akan menjadi benjolan yang semakin membesar, merah dan membengkak kerana sudah dijangkiti dengan bakteria dan dikenali sebagai jerawat batu. Jadi sebenarnya jerawat batu adalah sejenis keradangan yang berlaku di permukaan kulit.


Jeragat batu boleh buat kulit muka menjadi berlubang, jerawat yang bersaiz besar  dan mempunyai nanah. Malah boleh menyebabkan kesan parut kekal.

Vivix Bantu Atasi Jerawat Batu.


Kini anda ada pilihan jika ingin mengatasi jerawat batu dengan cepat dan berkesan secara 100% semulajadi, tanpa menggunakan produk  mengandungi bahan kimia bahaya yang mungkin akan membuatkan masalah jerawat batu anda bertambah teruk.  Jadi jangan risau,.

Vivix merupakan supplement atau makanan tambahan yang dihasilkan daripada anggur liar. Kandungannya sangat bagus dan berkhasiat untuk:

1) kandungan tinggi antioksidan - anti penuaan, rawat kedut, baiki struktur kulit, putihkan kulit
2) membantu mencegah sel kanser
3) membantu memperbaiki sel ke peringkat DNA
4) membantu merendahkan tekanan darah
5) membantu mengurangkan risiko jari bengkok/Artritis
6) membantu melegakan alergi dan lelah
7) membantu menurunkan bacaan gula dalam badan
8) membantu merendahkan kadar kolestrol
9) bagus dalam membantu masalah berkenaan sendi- sendi

Pendek kata, vivix Shaklee memang sesuatu yang sangat-sangat baik untuk kita amalkan, bukan sahaja apabila sudah mengalami masalah kesihatan yang kronik tetapi perlu diamalkan semasa sihat untuk mengelakkan risiko masalah penyakit-penyakit kronik dan sebagai satu pelaburan untuk kecantikan kulit, kesihatan yang unggul di hari tua kelak.

Testimoni Yang Gembira  Dengan Vivix Shaklee.
Untuk mendapatkan Vivix Shaklee secara terus boleh klik :


Untuk sebarang pertanyaan berkenaan Vivix atau produk Shaklee yang lain, boleh terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan Pengedar Shaklee yang sah sejak tahun 2013 lagi.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan