Cara Menghilangkan Jeragat Dengan Cepat Dan Berkesan Secara Luaran Serta Dari Dalaman.

10:36 0 Comments A+ a-


Dua ‘J’ yang perempuan tak suka ada atas muka dia. Jerawat dan Jeragat. So Entry kali ini Cikta nak berkongsi cara menghilangkan jeragat yang degil. Semoga perkongsian ini dapat membantu ramai wanita yang mempunyai masalah jeragat ini.


Punca Masalah Jeragat.

Masalah jeragat kebiasaannya berpunca daripada:
1.   Kulit terdedah pada punca matahari terik (langsung atau tak langsung)
2.   Pengambilan ubat-ubatan (pil hormon, pil menopause)


3.   Keturunan/ Genetik
4.   Penggunaan alat kosmetik atau rawatan kulit yang tidak sesuai dengan kulit
5.   Sering terjadi pada wanita dengan tona kulit keperangan, sawo matang, kuning langsat adalah berisiko untuk mendapat jeragat dan jeragat akan Nampak lebih ketara pada mereka yang berumur 25-50 tahun.

Jenis-jenis Jeragat
1.   Seborrhoeic keratoses  


Timbul seperti biji hitam atau tahi lalat hidup

2.   Melasme


Tompok hitam atau kelabu leper di bawah lapisan kulit.

3.   Skin Tag


Daging lebih berwarna coklat atau kelabu yang kebiasaannya ada pada ketiak dan leher.

Jeragat ini tidak merbahaya tetapi ianya akan membuatkan kulit nampak kusam dan kotor. Kebiasaannya jeragat akan dapat dihapuskan melalui kaedah pembedahan atau sapuan krim. Individu yang berumur 40 tahun keatas adalah golongan yang sangat berisiko untuk mendapat masalah jeragat.

5 Sebab Masalah Jeragat Degil Dan Sukar Untuk Hilang.

1) Tidak Diketahui Puncanya

Kebanyakkan wanita tidak tahu apa sebenarnya punca terjadinya masalah jeragat ini. Kebanyakan mereka sering terdedah secara langsung dengan pancaran matahari atau haba yang panas. Terlalu terdedah dengan cuaca, haba yang panas dalam jangkamasa yang panjang akan menyebabkan masalah jeragat semakin kronik.

2) Masalah Haid Yang Tidak Teratur

Masalah haid yang tidak teratur ini sudahpastinya melibatkan masalah hormon yang tidak stabil. Hormon yang tidak stabil inilah punca dan akan menyebabkan masalah jeragat menjadi semakin teruk. Jadi jangan ambil ringan masalah haid tidak teratur ini ya.

3) Produk Tinggi Bahan Kimia


Kebanyakkan produk kecantikan dipasaran kini mengandungi bahan kimia yang tinggi yang boleh mengakibatkan kulit rosak. Kulit akan menjadi senang menggelupas. Rata-rata testimony yang ditunjukkan semakin “flawless” , licin  selepas menggunakan produk kecantikan tersebut tetapi hakikatnya bahan kimia yang terkandung dalam produk tersebut telah atau sedang merosakkan kulit muka. Kebiasaannya kulit akan menggelupaskan dan merosakkan sel kulit yang sepatutnya melindungi kulit muka kita.
Perlu diingatkan, punca utama terjadinya masalah jeragat adalah apabila kulit muka terdedah pada cahaya matahari, haba. Ianya akan menjadi lebih teruk apabila kulit kita semakin menipis dek bahan kimia daripada produk kecantikan tersebut.

4) Terlalu obses pada mahukan kulit yang putih.

Sememangnya orang Asia dilahirkan dengan warna kulit yang lebih kearah sawo matang. Tetapi dek kerana kita selalu didoktrinkan bahawa kulit yang putih itu, kulit yang cantik. Maka ramailah yang obses mahukan kulit terlalu putih sehingga ada yang sanggup makan atau pakai product “pemutih” cepat. Akibatnya bahan kimia dalam product tersebut akan mengganggu hormon dan menyebabkan kulit makin tidak sihat. Apabila kulit tidak sihat, sel kulit lemah melawan sinaran cahaya matahari dan hormon yang tak stabil

5) Tidak merawat punca utama Jeragat

Bila ada masalah jeragat kita hanya guna product sapu sahaja untuk menghilangkan masalah jeragat. Sedangkan punca masalah jeragat juga dari dalaman. Jadi adalah sangat penting untuk menjaga, memperbaiki sel dari dalam. Bila dalaman cantik, ianya akan kelihatan di luar.
Radian 4 Set Cadangan Untuk Memudarkan Jeragat.

Energizing Soy Protein (ESP)
Dihasilkan daripada soya Non-GMO iaitu sumber protein berkualiti yang berfungsi membantu dalam pembinaan sel yang sihat. Bila sel baru yang sihat dihasilkan jeragat akan memudar dan hilang. Menjadikan kulit cantik dari dalam.

GLA Complex
Untuk membantu kulit bebas dari cela. Membantu melembabkan kulit dan Ianya lebih kepada menyelesaikan masalah berkaitan hormon.

Collagen Powder
Membantu menjadikan kulit rasa dan kelihatan lebih muda. Apabila usia meningkat collagen yang dihasilkan dalam badan akan mula berkurangan jadi ianya membantu memberi kesan kepada kulit supaya lebih anjal dan tegang.

Sustained Release Vitamin C
Untuk menjadikan kulit tidak kusam dan lebih berseri . Ianya membantu melindungi kulit daripada pencemaran serta kerosakan akibat radikal bebas disekeliling kita.

Set Skincare Youth Bantu Memudarkan Jeragat Dari Luar


Skincare Youth adalah penjagaan wajah yang sangat selamat dan berkesan kerana ianya hanya mengandungi kandungan semulajadi, tanpa sebarang bahan pengawet, bebas daripada bahan kimia dan dijamin 100% BERKESAN. Kajian menunjukkan 100% orang yang telah mencuba Youth ini akan mengalami perubahan dalam 3 hingga 7hari. Dan 2/3 daripada mereka yang mencuba nampak muda 10tahun dari usia sebenar.

"100% PROVEN WITHOUT COMPROMISE"

Testimoni Yang Berpuas Hati

Youth Skincare


Radiant 4

Sekiranya anda berminat atau mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee. Bolehlah terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah di Malaysia sejak 2013 lagi.


Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan