Peluang Perniagaan Dengan Modal Yang Paling Rendah 2018

05:49 0 Comments A+ a-

Duit hanya harapkan suami, nak beli itu ini pun selalu pendam sahaja dalam hati. Tak sampai hati nak suarakan, takut suami pening kena tunaikan walaupun kewangan keluarga tak mengizinkan. Itulah dia dilema seorang isteri yang bergelar surirumah. Bukan tak mahu cantik bergaya macam orang lain, tetapi apa yang dilakukan mesti anak-anak dan suami yang didahulukan. Setuju kan?


Hidup sebagai isteri yang bergelar surirumah ini sangat mencabar. Mana tidaknya disaji dengan kerja yang berlambak dan tidak pernah habis, untuk membeli barang semurah RM1 sahaja pon harapkan si suami yang menghulur. Alhamdulillah jika dapat suami yang memahami.

Tiada salahnya bergantung kepada suami. Tugas mencari rezeki dan memberi nafkah jika dalam Islam pun sememangnya tanggungjawab si suami. Tapi pernahkah kita terfikir atau bayangkan jika terjadi sesuatu yang tidak diingini kepada suami kita. Apakah nasib kita juga nasib anak-anak yang masih kecil.

Mahu Berniaga Tapi Tidak Tahu Bagaimana?

Cikta tahu ramai surirumah yang terbuka hatinya untuk mencari pendapatan sampingan untuk membantu memperbaiki ekonomi keluarga, membantu suami dalam menyediakan keperluan harian dan menyediakan simpanan pelajaran anak-anak. Tapi seringkali yang menjadi persoalannya dimana ingin mencari modal untuk berniaga? perniagaan apa yang tidak memerlukan kita untuk meninggalkan anak-anak?

Ramai yang masih tercari-cari peluang perniagaan untuk menambah pendapatan. Mari tonton video dibawah ini. Mana tahu ianya dapat membantu anda membuat keputusan.


6 Faktor Yang Membuatkan Anda Teruja Dan Patut Joint Bisnes Shaklee.1.   Masa Yang Fleksibel. Bisnes Rumah Secara Online & Offline.


Antara kelebihan bisnes Shaklee adalah masa yang fleksibel. Sama ada anda mahu buat secara online atau offline. Anda yang tentukan.

Terutamanya bagi seorang ibu seperti Cikta, sudah tentu naluri untuk meniaga dari rumah lebih tinggi. Sambil membantu suami menambahkan pendapatan dan ekonomi keluarga, sambil anak-anak membesar didepan mata.

Anda yang masih bekerja juga dialu-alukan. Anda boleh menjadikan bisnes Shaklee sebagai pendapatan sampingan terlebih dahulu. In shaa Allah dengan bantuan group kami, anda boleh menjadikan ianya sebagai kerjaya tetap anda.


2.   Syarikat Shaklee Beroperasi Sejak Tahun 1956. Dan Kini Ianya Masih
Bertahan. Lama Kan?


Syarikat Shaklee ditubuhkan pada tahun 1956 di United State (US).  Apa yang menariknya ialah Shaklee adalah syarikat No 1 yang membekalkan nutrisi semulajadi di US. Untuk pengetahuan anda, US sangat ketat untuk bahagian produk-produk kesihatan. Ianya membuktikan Shaklee sangat komited dalam mengeluarkan produk yang berkualiti serta tidak mencemarkan alam sekitar. Serta Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang mendapat anugerah Climate Neutral Company.


Ini dibuktikan dengan tindakan yang dibuat oleh pihak Shaklee iaitu “We test every new ingredient for over 350 harmful contaminants. We conduct over 100,000 quality tests a year to ensure the greatest purity possible. We have invested over $250 million in clinical testing, research, and development.”


Shaklee telah membuka pejabat di Kanada, China, Jepun, Indonesia, Mexico dan juga di Malaysia.


3. Produk Shaklee Dibangunkan Dengan Kajian Secara Klinikal Serta Mendapat Pengiktiraf Dunia.

Apabila menjalankan sesuatu bisnes, anda mungkin akan terfikir tentang kualiti produk yang ingin anda jual. Sebab apabila anda menjual produk yang tidak berkualiti, pelanggan tidak akan puashati.

Produk Shaklee yang dikeluarkan adalah sangat berkualiti. Ianya tidak akan dikeluarkan sebelum dilakukan ujian terhadap kualitinya. Selari dengan slogan Shaklee

Purity: kandungan yang berkualiti serta produk yang dihasilkan adalah selamat
Potency: Kajian intensif dijalankan serta nutrisi yang dihasilkan adalah berkesan
Performance: Penyerapan yang lebih baik, hasil yang lebih baik


Perkara yang paling membuatkan anda patut menjual produk Shaklee adalah tentang kualiti produknya. Shaklee telah bersetuju untuk membiarkan Landmark Study dijalankan keatas produknya. Iaitu kajian bukan daripada saintisnya iaitu saintis luar. Kajian yang dijalankan untuk mengukur tahap keberkesanan produk Shaklee terhadap mereka yang telah lebih kurang 20tahun mengamalkan supplement Shaklee.

Kualiti serta keberkesan produk Shaklee boleh dilihat pada komitmen ini :- 350 ujian dijalankan pada kandungan baru. Ini adalah bagi mengesan pencemaran, racun serangga dan lain-lain
- Lebih daripada 250 ujian pengesanan racun serangga dijalankan bagi mematuhi peraturan United State Pharmacopeia
- Lebih daripada 100,000 ujian telah dijalankan setiap tahun bagi memastikan bahan mentah yang digunakan berkualiti, produk yang selamat serta nutrien yang berkesan.
- Shaklee telah melabur lebih 300 Juta (USD) dalam RnD dan banyak lagi

4. Mendapat Permintaan Sepanjang Zaman.

Produk kesihatan adalah produk yang senantiasa mendapat permintaan yang tinggisejak dahulu lagi. Harus diingatkan produk Shaklee bukanlah ubat, tetapi ianya makanan tambahan untuk melengkapkan nutrisi dalam pemakanan seharian kita bagi mengekalkan kesihatan dan tenagayan optimum.

5. Bonus Dan Insentif Yang Sangat Menarik.


Kelebihan bisnes Shaklee daripada sudut bonus, tunai dan insentif yang ditawarkan adalah :

1. Bisnes dijalankan tanpa modal yang tinggi. Malah kita juga boleh dapat secara percuma.
2. Untung runcit daripada hasil jualan produk kepada customer yang bukan ahli.
3. Dapat leadership bonus sehingga level ke6
4. Ditawarkan free trip melancong setiap tahun dalam atau luar negara
5. Ditawarkan Car Bonus
6. Dapat Award Recognition setiap tahun.
7. Dapat hadir Global Conference di USA

8. Dapat Kenal Serta Bergaul  Dengan Para Saintis Dan Doktor Yang Menjalankan Research Dan Development6. Bisnes Berpandukan Panduan Pakar Nutrisi.

Bisnes Shaklee bukan sekadar menjual produk. Ianya adalah satu usaha untuk membantu lebih ramai orang untuk kekal sihat dengan pengambilan supplement yang berkualiti serta produknya yang selamat serta berkesan.

Kelas seperti Health Awareness akan diadakan setiap bulan secara percuma. Pakar nutrisi Shaklee yang akan mengajar.

7. Group Yang Kuat, Panduan Produk, Marketing & Leadership.


Cikta adalah seorang leader dari Celikvitamin Group. Group yang terkenal dengan leader yang terlatih membimbing anak-anak buah mereka untuk sama-sama berjaya.

Mesti ada yang tertanya-tanya, perlukah cari group dari kawasan berhampiran? Tak payah. Kelas kami aktif dalam group whatsapp, telegram, Facebook dan lain-lain secara online. Jadi tiada masalah jika anda tinggal di Penang dan leader anda di Johor. Semuanya dihujung jari.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai peluang perniagaan Shaklee, bolehlah menghubungi Cikta. Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah sejak tahun 2013 lagi.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan