Peluang Perniagaan Yang Mudah Dan Menguntungkan 2018

09:14 0 Comments A+ a-


Hari ini dalam sejarah. Selama 3tahun GST dikenakan kepada semua rakyat Malaysia, hari ini ianya telah dimansuhkan. Serious rasa sangat-sangat bahagia. Rasa macam baru lepas merdeka.


Riuh sana-sini bercerita tentang hutang Negara selepas tamatnya Pilihan Raya Umum ke 14 hari itu. Jangan risau, kita ramai pakar untuk menyelesaikan masalah hutang itu. In shaa Allah semuanya akan berakhir dengan baik. Tapi bagaimana dengan hutang kita? Siapa yang ingin sama-sama selesaikan atau tolong fikirkan? Tiada siapa kan?

Kelebihan Perniagaan Shaklee Yang Perlu Anda Tahu.

Mari Cikta perkenalkan satu system perniagaan yang membolehkan surirumah mendapat pendapatan yang lumayan tanpa keluar dari rumah. Perniagaan ini juga sesuai untuk mereka yang sibuk bekerja tanpa mengganggu waktu kerja mereka.

Kelebihan perniagaan Shaklee:

1)   Masa Yang Fleksibel.

Pernahkah anda mendengar istilah Rat Race? Keluar rumah di waktu gelap, pulang pun dalam gelap. Tiada masa untuk bersama anak-anak kan? Dengan perniagaan Shaklee anda tidak perlu menghadapi situasi seperti itu.
Antara kelebihan bisnes Shaklee ianya fleksibel. Anda bebas memilih sama ada anda mahu berbisnes secara online atau offline. Ianya tidak membataskan seorang ibu untuk bekerja dari rumah sambil menguruskan rumahtangga seperti Cikta.
Jika anda masih bekerja, jangan risau. Masih berpeluang untuk buat sebagai side income. In shaa Allah dengan bantuan mentor yang berpengalaman dan team yang kuat anda boleh jadikan ianya sebagai kerjaya tetap anda. 
Jika anda memang mencari peluang untuk menjana income dengan masa yang sangat fleksible anda boleh terus menghubungi Cikta melalui aplikasi whatsapp +60127652258 atau klik sahaja disini.
2)   Shaklee merupakan syarikat yang stabil.

Mungkin ada yang belum tahu bahawa syarikat Shaklee wujud sejak tahun 1956 lagi dan masih bertahan sehingga hari ini.
Syarikat Shaklee ditubuhkan 1956 di United State. Dan yang menariknya Shaklee adalah syarikat No 1 yang membekalkan nutrisi semulajadi di US. Untuk pengetahuan semua, US agak ketat mengenai produk-produk kesihatan. Ini membuktikan Shaklee sangat komited dalam mengeluarkan produk yang berkualiti serta tidak mencemarkan alam sekitar. Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang mendapat anugerah Climate Neutral Company.
Ini dibuktikan dengan tindakan yang dibuat oleh pihak Shaklee iaitu:-
“We test every new ingredient for over 350 harmful contaminants. 
We conduct over 100,000 quality tests a year to ensure the greatest purity possible. 
We have invested over $250 million in clinical testing, research, and development.”
Shaklee telah membuka pejabat di Kanada, China, Jepun, Indonesia, Mexico dan sudah tentunya di Malaysia. 
3) Produk Shaklee Dibangunkan Dengan Kajian Saintifik Serta Mendapat Pengiktiraf Dunia.

Anda mungkin risau tentang kualiti produk yang ingin anda jual. Kerana ini semua mengenai kepercayaan. Kelebihan bisnes Shaklee ini juga ialah produk yang dikeluarkan adalah produk yang berkualiti. Ianya tidak akan dikeluarkan sebelum dilakukan ujian kualiti. Selari dengan slogan Shaklee
 • Purity: Bahan mentah atau kandungan yang berkualiti serta produk yang dihasilkan adalah selamat
 • Potency: Kajian intensif dijalankan serta nutrient yang dihasilkan adalah berkesan
 • Performance: Penyerapan yang lebih baik, untuk hasil yang lebih baik
Perkara yang paling mengagumkan tentang kualiti produk yang dikeluarkan oleh Shaklee ialah Landmark Study. Iaitu kajian lapangan yang dijalankan untuk mengukur tahap keberkesanan produk Shaklee dalam tempoh yang lama. Keputusan kajian Landmark study adalah seperti gambar rajah di bawah:

Kualiti serta keberkesan produk Shaklee boleh dilihat pada komitmen ini
 • 350 ujian dijalankan pada bahan mentah / kandungan (botani) baru. Bagi mengesan pencemaran, racun serangga dan lain-lain
 • Lebih 250 ujian pengesanan racun serangga dijalankan bagi mematuhi peraturan United State Pharmacopeia
 • Lebih 100,000 ujian telah dijalankan setiap tahun bagi memastikan bahan mentah berkualiti, produk yang selamat serta nutrien yang berkesan
 • Shaklee telah melabur lebih 300 Juta (USD) dalam RnD
 • dan banyak lagi
Kita kalau nak berbisnes biarlah kekal. Cikta memang sangat titik beratkan kualiti barang yang ingin diniagakan. Bukan apa, jika kita jual sesuatu yang tidak berkualiti dan mungkin boleh memudharatkan, itukan satu bentuk penganiayaan. Dosa tau niaya orang!
4)   Permintaan Sepanjang Zaman.

Produk kesihatan merupakan produk yang sentiasa mendapat permintaan yang tinggi. Perlu diingatkan produk Shaklee bukanlah ubat, tetapi supplemen untuk kekal sihat dan bertenaga.
Selain mengamalkan pemakanan yang baik, gaya hidup yang sihat, makanan tambahan juga sangat dicadangkan untuk mengelakkan daripada penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi, sakit jantung dan lain-lain lagi. Selain daripada itu, pemilihan pemakanan yang selamat untuk jangkamasa panjang juga sangat-sangat dititik beratkan. Kita kalau boleh nak sihat lama kan.
5) Bonus & Insentif Yang Sangat Menarik.

Kelebihan bisnes Shaklee dari sudut keuntungan yang ditawarkan ialah:
 1. Bisnes tanpa modal yang tinggi. Malah boleh dapat secara percuma
 2. Untung runcit hasil jualan produk kepada customer yang bukan ahli
 3. Dapat leadership bonus sehingga level ke-6
 4. FREE TRIP setiap tahun dalam negara dan luar negara
 5. CAR SUBSIDY PROGRAM
 6. AWARD RECOGNITION setiap tahun
 7. Dapat hadir Global Conference di USA
 8. Dapat bergaul  dengan para saintis dan doktor yang menjalankan Research dan Development
Shaklee adalah bisnes yang memberi REAL MONEY. Jangan risau!
6) Bisnes Dipandu Dengan Panduan Pakar Nutrisi.

Bisnes Shaklee bukan sekadar menjual produk untuk mendapatkan keuntungan. Ianya adalah satu usaha untuk membantu orang lain supaya kekal sihat dengan pengambilan supplemen yang berkualiti dan produk yang selamat serta berkesan.
Cara memberi panduan kepada customer juga hendaklah betul dan jelas. Jadi Shaklee sangat mementingkan tentang ilmu nutrisi kepada setiap pengedar Shaklee.
Setiap bulan akan diadakan Kelas seperti Health Awareness secara PERCUMA. Kelas akan dikendalikan Pakar nutrisi Shaklee. Malah event besar seperti Landmark Study Roadshow juga turut dibuat.
7) Support Dari Mentor dan Team Yang Kuat.

Paling best dalam menjalakan bisnes Shaklee ini adalah kita bergerak secara berkumpulan. Berbeza jika kita bisnes secara berseorangan sangat susah. Bila ada team, kita akan rasa kuat dan masing-masing akan saling melengkapkan.
Jangan risau jika anda merupakan seorang ibu atau pekerja yang sibuk dengan rutin harian. Kini segalanya dihujung jari sahaja. Sesi coaching dijalankan secara online seperti group whatsapp, facebook, telegram dan lain-lain lagi.
Cikta rasa perluang perniagaan seperti ini adalah tidak patut untuk dilepaskan. Untuk sebarang maklumat lanjut, Anda boleh menghubungi Cikta di aplikasi whatsapp +60127652258.


Puan Masita Hassan.
Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258
Email : masitahassan86@gmail.com
Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru
Facebook : Masita Hassan